Leiden moet 'dreigbrief' herschrijven

leiden

Het stadsbestuur van Leiden mag de brief niet versturen waarin het de provincie wilde vragen Leiderdorp te dwingen tot aanleg van een nieuwe weg over de Zijldijk en Rietschans en daar desnoods de Leidse grens voor te verleggen. De brief moet milder worden en vooral het accent leggen op overleg. Dat werd donderdagnacht duidelijk tijdens een spoeddebat. Een voorstel de buurgemeente excuus aan te bieden, haalde het niet.

De komende weken wordt aan een nieuwe brief gewerkt. Daarover kan ook nog discussie ontstaan, want de coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA zijn het er alleen over eens dat de nadruk erop mag komen te liggen de provincie te vragen te bemiddelen tussen de twee gemeenten.

De PvdA zet zich af tegen het collegestandpunt dat de oorspronkelijke brief eigenlijk een heel goede brief was en een logisch vervolg op het Leiderdorpse nee tegen de ringweg afgelopen maandag. VVD en CDA zijn het daar wel mee eens en vinden dat ook de volgende brief in elk geval moet verwijzen naar de mogelijkheden die de provincie heeft om de aanleg van de weg af te dwingen. De PvdA wil het erop houden enkel te vermelden dat het aan de provincie is wat te doen als de bemiddeling faalt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.