Oegstgeest nu al op gewenste positie

Hennie Kanbier
Oegstgeest

Na zes gespeelde wedstrijden is Oegstgeest de enige koploper geworden en die positie wil de ploeg van Huig Jan Heeringa ook niet meer afstaan. Eerder werden Hazerswoudse Boys en VVSB al op achterstand gezet en nu was het de beurt aan Alphia om los te laten (5-3). Elders speelde SEV gelijk en daardoor heeft de aanstaande fusieclub als enige een clean sheet.

Oegstgeest is de vierde klasse spuugzat. Vorig seizoen waren de bewoners van de Voscuyl al voornemens om direct terug te keren naar de derde klasse, maar ondanks een berg punten en een gemiddelde van bijna vijf doelpunten per wedstrijd ging het mis. Tegen de serieuze concurrentie werd teveel gemorst en in de oneindige nastoot voltrok zich eind juni een drama tijdens een minitoernooi. Strafschoppen brachten mineur tot op het bot.

Die klap dendert nog na, maar maakt tevens dat de gretigheid om revanche te nemen nu nog groter is. Niet ten onrechte voelt Oegstgeest zich te goed voor de vierde klasse en er is de club alles aan gelegen om straks als FC Oegstgeest, wanneer de handen volledig ineen zijn geslagen met UDO, niet te starten in de kelder van het amateurvoetbal.

Net als vorig seizoen zijn de verschillen weer groot in 4A en de teller loopt al weer flink op voor wat betreft de productie. Het gestelde doel is om zo min mogelijk averij op te lopen, want met beperkte concurrentie kan elke misstap fataal zijn. Natuurlijk zou nacompetitie nog een optie zijn, maar iedereen en alles wil klaar zijn na vierentwintig wedstrijden en vaarwel zeggen tegen het huidige niveau.

Alphia presteerde tot nu toe alleraardigst en heeft juist ingezet op nacompetitievoetbal. Ook in Alphen wordt de wens uitgesproken terug te keren naar de derde klasse. Voor de oranjehemden duurt de terugkeer immers al veel langer.

In de onderlinge tweestrijd was het verschil te groot. Nadat het eenmaal 4-0 was door een kwartet aan fraaie doelpunten van Danny Wenink, Roy Elkerbout, Lex Heemskerk en Bob den Hollander kwamen de bezoekers nog wel dichterbij door tweemaal invaller Nando Meijer, maar in gevaar kwam de thuisploeg allerminst. Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog eenmaal, maar dat was meer een nagerechtje voor de volgers op een druilige zaterdagmiddag qua weer.

Zo heeft Oegstgeest al enige afstand genomen van mogelijke concurrentie en liggen Heeringa en de zijnen op ramkoers. Euforie is er nog allerminst bij de trainer. ,,We weten hoe het vorig seizoen gegaan is. Op de beslissende momenten hebben we het laten afweten en daar zijn we nu waakzaam voor.” Collega Angelo Leverock sprak van een naïeve eerste helft van zijn ploeg, maar ziet perspectieven om eveneens afscheid te nemen van deze zo zoetjes aan vermaledijde vierde klasse.

Oegsgeest-Alphia 5-3 (2-0). 21. Wenink 1-0, 31. Elkerbout 2-0, 55. Heemskerk 3-0, 67. Den Hollander 4-0, 75. Meijer 4-1, 81. Meijer 4-2, 88. Den Hollander 5-2, 90. De Bruijn 5-3 (strafschop). Scheidsrechter: Lingen. Toeschouwers: 150.

Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Gras, Polet, Apcar, Harfaoui, Den Hollander, Dijkstra, Elkerbout (80. Tetteroo), Wenink, Van Tulder (73. Demirbas).

Alphia: Piket, Borreman (60.Egberts), Buynink, Duurham, Uiterwyk, Flippo, Zuijdervliet, Hoogendoorn (68. Radder), Lipsius (68. Meijer), Hoogervorst, De Bruin.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.