Voorschoten ’97 schiet met scherp

Hielke Biemond
Eerste klasse B

Voorschoten ’97 heeft huis gehouden in Volendam. De ploeg van Dick-Jan Ente had geen kind aan Volendam en de teller stokte pas bij 1-7.

,,Na de nederlaag tegen ARC waren we toe aan succes om zo snel mogelijk van de nul af te komen. Met zulke cijfers uithalen is dan natuurlijk wel erg lekker.’’ Bas Beijersbergen was in het eerste kwartier tweemaal succesvol en Jim van der Krogt bouwde de voorsprong op slag van rust uit op aangeven van Richard Guffens. Na rust benutte Van der Krogt een strafschop. Invaller Richard Bakker tekende voor de 1-5 en assisteerde bij de derde treffer van Beijersbergen. Uiteindelijk kreeg ook Van der Krogt een valse hattrick op zijn naam. Ente: ,,Dit Voorschoten heb ik zo ongeveer voor ogen. Zoveel mogelijk vooruit spelen en druk zetten op de tegenstander. Het kan zeker nog beter en ik moet zeggen dat dit op zeker ook niet de beste tegenstander was uit de competitie. Daar hebben we goed van geprofiteerd.’’

’s-Gravenzande zal niet onder de indruk zijn geraakt van Valken ’68. De ex-hoofdklasser liet de ploeg van Gerard de Geus met 0-4 in het stof bijten. Vooral Sander Koeleman was met drie treffers ongrijpbaar voor de machteloze Valkenburgers. De thuisploeg kreeg aan het begin van de wedstrijd nog wel een grote kans via Rens van Klaveren op de 1-0, maar het ontbrak de aanvaller aan scherpte. Na een halfuur sloeg de titelkandidaat voor het eerst toe. De andere drie doelpunten werden tot na de rust bewaard.

ARC boekt de tweede zege op rij, maar moest daarvoor wel diep in de buidel tasten op bezoek bij WV-HEDW (0-2). ,,Een klein en zwaar te bespelen veld en een stugge tegenstander maakten dat we het moeilijk hadden, maar we hebben op de juiste momenten toegeslagen. Voetballend waren we wel beter en we kregen ook betere kansen, dus deze winst is wel verdiend te noemen’’, oordeelde Frank Bloemheuvel.

Vlak voor rust bracht Jeffrey Beukenholdt zijn ploeg op voorsprong. Invaller Joey Lauhouh stelde Calvin Hoogstraten in staat om de zege na rust veilig te stellen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.