TAVV lijkt kansloos voor de eerste klasse

Tom Mentink
Ter Aar

Promotie naar de eerste klasse is ver weg voor TAVV. De nummer vier van de tweede klasse B ging in de play-offs op eigen veld met 1-4 onderuit tegen eersteklasser Roda ’46 uit het Utrechtse Leusden.

De Ter Aarders kwamen na het eerste kwartier op achterstand door een rake vrije trap, maar reageerden snel op de openingstreffer. Sebastiaan van der Voorn, die na dit seizoen vertrekt en terugkeert bij zijn oude club Nieuwkoop, tikte de 1-1 binnen uit een rebound.

TAVV deed in het resterende deel van de eerste helft zeker niet onder voor Roda ’46, de nummer twaalf uit 1A. Sterker nog: de ploeg van trainer Niels Slottje kreeg ook kansen op een voorsprong. Toch kwamen de bezoekers vlak voor rust op 1-2, al zat daar wel een behoorlijke lucht van buitenspel aan.

Daarna knakte er iets bij de thuisploeg, waardoor de achterstand binnen tien minuten in de tweede helft opliep naar 1-4. In de slotfase van het duel leek TAVV de nederlaag nog iets te verzachten, maar de 2-4 werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na afloop ging het vooral over een aantal discutabele beslissingen van scheidsrechter Van Waveren. „Normaal gesproken heb ik er een broertje dood aan als trainers na afloop, dat zie je ook in de eredivisie, drie kwartier alleen maar over de scheidsrechter aan het praten zijn”, sprak Slottje. „Terwijl er niet naar de eigen ploeg wordt gekeken. Alleen bepaalt het nu wel de wedstrijd. Voor ons zit de nacompetitie er op.”

Een feit is dat de ’discutabele’ 1-2 het omslagpunt in het duel was. „Tot die goal speelden we een prima wedstrijd, sommige jongens hebben zich ook individueel laten zien. Na rust zijn we blijven knokken, maar Roda was na rust gewoon iets sterker”, aldus de oefenmeester.

Slottje geeft aan dat zijn ploeg misschien ook nog niet klaar is voor de eerste klasse. „Sportief gezien willen we zo’n nacompetitie winnen, feest vieren en de eerste klasse meemaken. Realistisch gezien zou het met de spelersgroep van volgend seizoen net een stap te ver zijn.”

In de reguliere competitie eindigde TAVV voor het tweede jaar op rij als vierde en daarmee pakte de club ook twee keer een seizoenstoetje. „We draaien mee in de subtop. Dat is momenteel prima voor deze dorpsvereniging”, vindt Slottje, die nog een seizoen blijft. „Dan krijgen we weer een leuk seizoen in plaats van onderin meedraaien in de eerste klasse. Kijk naar clubs als Voorschoten ’97 en ARC. Zij eindigen onderin, maar wij zijn echt niet beter dan zij.”

Slottje zal deze zomer zijn broertje Mike Slottje, aanvoerder van derdeklasser Koudekerk, verwelkomen. Daarmee is de selectie van TAVV - door nog een aantal andere versterkingen - breder en wellicht ook sterker dan de afgelopen jaren.

TAVV: Pieterse, Van Wijk (58. Straver), Van der Pijl, Otto, Vreeken, El Mariami (58. Van der Hoorn), Verwoerd, Konings, Rijsdam, Van der Voorn, De Bruijn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.