Zeker tienduizend bezoekers aan de Trekkertrek in Koudekerk

Redacteur Leiden
Koudekerk aan den Rijn

De Trekkertrek Familiedag die voor de 22e keer op de eerste zaterdag van augustus in Koudekerk is gehouden, was opnieuw een groot succes. Met zo'n 10.000 bezoekers kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag.

Vooral in de middag zag het niet alleen zwart van de rookpluimen van trekkers en trucks, maar ook van de mensen. De tribunes rondom het trekkertrekterrein zaten vrijwel vol.

Wie niet van trekkers hield, kwam ook aan zijn trekken. Op het twaalf hectare grote terrein aan de Hoogewaard, was ook plek ingeruimd voor allerlei attracties en artiesten. Lange rijen stonden er bijvoorbeeld voor de hoogwerker. Deze bracht groepjes mensen aanvankelijk naar een hoogte van vijftig meter. Maar toen de rij wachtenden te lang werd, werd de hoogte beperkt tot 35 meter. Ook toen reikte het uitzicht bij een strakblauwe lucht kilometers ver.

Verder was er weer het traditionele circus, konden kinderen broodjes bakken, waren er poppenkastvoorstellingen en kraampjes met onder meer oude ambachten.

Voor het eerst moesten ook kinderen tussen de zes en twaalf jaar entree betalen: 2 euro voor hen en een tientje voor bezoekers van boven de twaalf. Toch blijft de Trekkertrek een goedkoop dagje uit. Eenmaal binnen, waren alle attracties gratis. Dat kan omdat de dag volledig verder volledig in handen was van zo'n 200 vrijwilligers.

Burgemeester Anja Latenstein van Rijnwoude en wethouder Gert Dazler van Boskoop lieten zich na de officiele opening zaterdagochtend rondleiden over het terrein. De organisatie betreurde het dat het Alphense gemeentebestuur geen gehoor had gegeven aan de uitnodiging. Rijnwoude, Boskoop en Alphen vormen immers per 1 januari aanstaande een gemeente.

Latenstein en Dazler waren vol bewondering. ,,De Trekkertrek is een cadeautje van Rijnwoude", merkte de burgemeester op. ,,Het huidige Alphen aan den Rijn heeft niet een evenement die dit kan evenaren.''

De winnaars in de verschillende klasses zijn: Johan van Dorp, John van Zanten en Jurn Agterof (Oldtimers), Jacoline van Schaik (trekkers tot 2,5 ton), Jan Dirk de Wit (3,5 ton), Roy Lakerveld (4,5 ton), Ricardo Modder (6 ton), Peter de Jong (7,5 ton), Gijsbert de Koning (9 ton), Rian van der Veld (11 ton).

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.