Speurtocht naar zangeres Natasja Hoonhout voor rëunie in Leiden kent droef einde

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Indringend huilt een sopraansax de melodie van Summertime deze zondagmiddag in de studio van KRO's Adres Onbekend. Emile Miedema had gehoopt dat het de stem van zijn oude vlam Natasja Hoonhout zou zijn geweest.

Met haar had hij graag op de aanstaande reünie van het vroegere jongerencentrum Troef aan de Leidse Hogewoerd nog eens willen optreden. Maar ze zal er niet zijn. Ze is in 1998 overleden.,,Ik heb er altijd rekening mee gehouden, maar het doet pijn'', zegt Miedema. Nog in de nacht nadat onder meer het Leidsch Dagblad berichtte over zijn zoektocht naar Natasja, wordt hij gebeld door Yohan Warmerdam. Via hem komt hij erachter, wat er van Natasja geworden is.

Zijn zoektocht is nu voorbij. Het grote optreden dat de vroegere Leidse muzikant met haar had willen verzorgen op de reünie van VJV Troef, het roemruchte jongerencentrum van Elly Kerckhoffs aan de Hogewoerd, gaat niet door. In de studio betuigen hij en drie andere muzikanten Natasja de laatste eer op muzikale wijze in de KRO-studio. ,,Met een van haar lievelingsnummers, Summertime en een sopraansax in plaats van haar stem. Het was een ode aan Natasja.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.