Spannende zomerschool voor leerling én leraar

Binnert Glastra
Oegstgeest

Reptielen bekijken, sushi maken of bellen blazen; het wordt hartstikke leuk en nog leerzaam ook. Dat althans is de bedoeling van een ’zomerschool’ die het Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (Opoo) en de Stichting Kinderopvang Oegstgeest (SKO) in augustus aanbieden voor basisschoolleerlingen uit de regio.

Het wordt heel bijzonder, dat weet Opoo-directeur Gert-Jan den Adel zeker. ,,Ik denk dat de kinderen na afloop roepen om nóg een week. Het is een onwijs leuk en prikkelend initiatief.’’ En niet alleen voor de kinderen, stelt Den Adel. ,,Veertig weken per jaar moet er heel veel, is de druk hoog. Nu kunnen leerkrachten gewoon superleuk met de kinderen bezig zijn, zonder dat je vastzit aan een bepaald curriculum. Dan kun je de creativiteit weer de ruimte geven.’’

Achterliggend idee van het initiatief is, dat de kinderen via zomerschool meer zelfstandigheid verwerven, en sociale vaardigheden aanleren zoals samenwerking, communiceren en het maken van weloverwogen keuzes. Hun Engels zal er ook van opknappen: dat is de enige taal die er gesproken wordt.

De zomerschool is er niet alleen voor Oegstgeestse kinderen. Wie zijn kind ervoor wil opgeven, wordt daartoe van harte uitgenodigd. Het aantal plekken is beperkt. Per week is er ruimte voor vijftig deelnemers.

Zomerschool omvat een programma van een week (weekdagen van 9.00 tot 16.00 uur) op de Montesorrischool in Oegstgeest, is gericht op kinderen van 7 tot en met 12 jaar en kost 250 euro per week per kind. Zomerschool is te boeken in de week 10-17 augustus en 17-21 augustus. Meer informatie: www.summerschooloegstgeest.com.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.