Keepersfouten breken FC Lisse op

Nick Verwoerd
Spakenburg

FC Lisse-doelman Mark de Vries kende tegen Spakenburg twee ongelukkige momenten. Beide keren profiteerde de thuisclub. Ook in offensief opzicht zat het de gasten niet mee. Tot tweemaal toe troffen zij het houtwerk. Alleen Koen Fokkema vond eenmaal het net: 2-1.

Omdat alle staartploegen verloren behield Lisse de dertiende plek: een schrale troost. De formatie van Robbert de Ruiter maakte tegen de nummer vier van de ranglijst immers zeker aanspraak op een punt. De gedreven spelende geelhemden hielden bij balverlies alleen Murat Önal voorin en maakten zo de ruimtes klein. Spakenburg had het er moeilijk mee. De Blauwen, zonder topscorer Danny van der Meiracker (geblesseerd), slaagden er nauwelijks in een fatsoenlijke aanval op te bouwen.

Toch moest De Vries een paar keer redden. Na mistasten van Justin Valk hield hij Kees Tol van een treffer af en even later stuitte ook de doorgebroken Nick Tol op de goalie. Lisse deelde af en toe speldenprikken uit en was eenmaal dichtbij een doelpunt. Uit een vrije trap van Robert van Boxel, een van de twee controleurs op het middenveld, kopte Tom Zoontjes naast.

Verkeerd

Na rust verving Spakenburg-trainer Jochem Twisker middenvelder Nathan Bijl door aanvaller Sargon Gouriye. Dat bleek een goede zet. De gastheren zorgden nu voor meer gevaar en kwamen, nadat Peter de Lange een riante kopkans onbenut had gelaten, via de invaller op voorsprong. Met dank aan De Vries, die een voorzet van De Lange verkeerd inschatte en de bal op het hoofd tikte van de vallende Gouriye: 1-0.

FC Lisse toonde daarna veerkracht en bracht in de jacht op de gelijkmaker met Mo Messaoud een extra spits in de ploeg. Vlak na diens entree vond Fokkema met een bekeken schot de benedenhoek: 1-1. ,,Ik kreeg de bal aangespeeld van Robert van Boxel en zag dat de hoek vrij was. Hij zat er lekker in. Maar ja, je hebt er verder niets aan”, vond Fokkema.

Knotsgek

Na zijn goal volgden enkele knotsgekke minuten. Eerst kopte De Lange tegen de lat, vlak erna volgde Zoontjes dat voorbeeld en nog geen minuut later scoorde Spakenburg. Zoontjes bukte bij een lange pass van achteruit in de veronderstelling dat de vlak achter hem opgedoken De Vries de bal zou wegwerken. De keeper trapte echter mis, omdat Kees Tol hem te vlug af was.

De Lange vond vervolgens het lege doel. Het aandringende Lisse had daarna in de slotfase pech dat een schot van Messaoud tegen de paal belandde. ,,We hadden hier een puntje kunnen sprokkelen. We hebben er alles aan gedaan, veel energie getoond. Helaas, tegen zulke fouten valt niet op te voetballen. Mark baalt hier natuurlijk zelf het meest van, fanatiek als hij is. Maar ons spel van vandaag biedt vertrouwen voor de komende duels”, meende De Ruiter.

FC Lisse: De Vries, Buijs, Valk, Zoontjes, De Goede (73. Messaoud), Van Boxel, Rauws, Cijntje (85. Van Tol), Monteny, Fokkema, Önal.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.