Valse start voor Voorschoten ’97 en UVS

Hennie Kanbier
Voorschoten

In niet mis te verstane bewoordingen liet André Lourens van Voorschoten ’97 weten zwaar teleurgesteld te zijn in een aantal van zijn spelers. ,,We hebben de wedstrijd eigenlijk al vooraf verloren. Drie spelers kwamen te laat en daardoor moest de staf een groot deel van het elftal omgooien. Dat heeft zijn gevolgen gehad. Mijn voetbalhart bloedt. Hier kan ik helemaal niets mee. Te laat komen is voor mij onacceptabel.”

In het veld bakte Voorschoten ’97 er weinig van volgens de trainer en de zeperd tegen Die Haghe was een pijnlijk gevolg (2-1).

Vanaf de stip had Richard Bakker na de pauze nog wel tegen gescoord, maar dat was dan ook wel het enige pluspuntje bij de ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse.

UVS verloor eveneens, maar vanuit het Leidse kamp waren andere geluiden te horen na de 3-2 nederlaag bij SVC’08. Trainer Steef Roodakkers: ,,Ik vrees dat ik moet stellen dat wij de drie goals hebben weggegeven.

Nadat we kort na rust met 2-0 achter kwamen leken we kansloos, maar niets was minder waar. Een rode kaart voor SVC en de 2-2 leek voor ons de opmaat om voor de winst te gaan, maar zij profiteerden van alweer een onnodige fout aan onze kant. Een nederlaag was zeker niet nodig geweest.”

Vlak voor tijd kreeg Kenneth Maaskant zijn tweede gele kaart en zo eindigde ook de Leidse ploeg met tien man. William van Vliet en Gökhan Yazici waren verantwoordelijk voor de goals van de bezoekers.

Docos nam drie punten mee uit Hoek van Holland en dat stemde trainer Nico van der Salm uitermate tevreden. HVC ’10 werd met 1-2 verslagen. ,,Onze voorbereiding was niet groots en dan is het erg lekker wanneer je de competitie zo start bij een lastige tegenstander. In deze loodzware poule is elk punt welkom.”

De Leidenaars moesten wel een achterstand wegwerken, maar pakten het na de 1-0 uitstekend op. Sven Ravensbergen zorgde voor de gelijkmaker. Kort na de rust pakte Docos via spits Chris van Empel de voorsprong en daar bleef het bij. ,,HVC moest komen en via de omschakeling hadden we nog verder kunnen weglopen. Maar grif zet ik een handtekening onder deze knappe zege”, sprak van der Salm.

Valken ’68 was thuis met 3-0 te sterk voor Honselersdijk. Het resultaat stemde trainer Arie van Duijn tevreden, het spel allerminst. ,,Met zoveel kwaliteit aan boord was dit optreden erg pover. Misschien was het de spanning op de voeten, maar ik heb me verre van vermaakt.”

Valken ’68 had een eenvoudige middag moeten hebben na een vlotte rode kaart voor de bezoekers, maar pas na rust kon een bres worden geslagen. Arjan Haasnoot opende het bal en een speler van Honselersdijk was zo vriendelijk om de eigen doelman te kloppen. In de slotminuten zorgde Sven Boonstoppel voor de 3-0.

RCL speelde niet groots, maar was desondanks een maatje te groot voor nieuwkomer CVC Reeuwijk (4-1). Waarnemend trainer Henk Buyn: ,,Vooral na de 3-0 hadden we het rustig moeten uitspelen, maar het bleef te onrustig aan de bal. Aan de andere kant mag je eigenlijk niet mopperen wanneer je zo overtuigend wint in het openingsduel.”

Thom Wijnalda bewees zijn kwaliteiten als spits met twee treffers. Sander Blijleven, overgekomen van Koudekerk, en Youri de Boer mochten zich eveneens laten feliciteren met een doelpunt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.