Daar ging het kampioenschap voor Hillegom (waarschijnlijk)

Pieter Bussredactie@gooieneemlander.nl
Den Haag

Na 96 minuten zwoegen was er slechts een doelpunt verschil tussen Laakkwartier en Hillegom. Maar de gevolgen waren enorm. Terwijl de voetballers van Laakkwartier in totale euforie bidons de lucht in smeten, lagen die van de bezoekers roerloos op het veld, als neergehoekte boksers.

Drie tjokvolle supportersbussen kwamen naar Den Haag om Hillegom naar de overwinning te schreeuwen tegen koploper Laakkwartier. En ook de spelers kwamen – voor het eerst - met de bus. Speciaal moest het worden om de Hillegommers weer zicht te geven op het kampioenschap in de tweede klasse, en dus op promotie.

Maar na ruim negentig minuten was het team van Bas Naber ruw uit de droom gehaald. De 1-0 nederlaag zorgde voor de kille constatering dat de titel nagenoeg onhaalbaar is. Slechts een wonder kan daar nog voor zorgen. Laakkwartier stond op twee punten voorsprong, nu is dat, met nog twee wedstrijden te gaan, gegroeid naar vijf.

Een hectisch middagje zou het worden, en dat werd het. Zowel binnen als buiten het veld. De vele supporters gooien al hun emoties in de strijd, gaven de weifelend fluitende scheids er flink van langs en zouden het liefst zelf die bal erin hebben geramd. In al hun betrokkenheid hadden ze niet door dat er ook een ander drama plaatsvond. Iets wat niets met winst of verlies van doen had. Een jongen probeerde namelijk over een afgesloten hek te klimmen, vermoedelijk om de 3 euro entreegeld uit te sparen. Aan de bovenkant van het hek zaten echter scherpe spijlen en daar bleef hij met z’n handen aan hangen, vertelde zijn vriend. Een handvol agenten kwam af op de met een theedoek afgebonden hand, vlot gevolgd door een ambulance.

Het publiek veerde intussen massaal op. Jaël Paas scoorde namens Laakkwartier. Zijn lob ging over Hillegom-goalie Daan Ruigrok en verdween achter de doellijn. Toch? Alles en iedereen van de Haagse club jubelde, maar omdat de scheidsrechter niet naar de middenstop wees, nam Hillegom de bal snel uit. Tot ieders verbazing nam de scheids pas na een aanval van Hillegom en enkele minuten later een besluit. Toch een goal. Als een bezetene zochten de bezoekers naar de gelijkmaker en die leek er ook vlug te komen. Ware het niet dat bij Laakkwartier ene Wesley Storm onder de lat stond. En die was niet te passeren, verrichtte weergaloze reddingen. Het verhaal ging dat topklasser FC Lisse interesse in hem heeft.

Bij Hillegom hadden ze wel iets anders aan hun hoofd. Trainer Bas Naber was boos over het in tweede instantie toegekende doelpunt, maar trok ook het boetekleed aan. ,,De tweede helft liepen we als een kip zonder kop. We hadden hier op z’n minst een gelijkspel moeten wegslepen, maar speelden compleet uit positie.” Volgens de aanvoerder moet het elftal zich nu richten op de nacompetitie. ,,Het kampioenschap? Nee, dat redden we nu niet meer.”

Hillegom: Ruigrok, Van de Berg, De Groot, Van de Neut, Van Leeuwen, Maitan, Ryan, Pijpers (60. Tebbens), Van Staveren, Sobhi, Dedel

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.