Zoeterwoudse Rob wint ruim een ton

Laura Heerlien
Zoeterwoude

Presentatrice Caroline Tensen vond dat de Zoeterwoudse Rob bijzonder goed gespeeld had in haar televisiespelshow Eén tegen 100.

De 60-jarige Rob, die vanwege zijn privacy liever niet met zijn achternaam in de krant wil, won vrijdag ruim een ton.

Rob en zijn gezin hebben een moeilijke periode achter de rug, wat de prijs extra welkom maakt. ,,Het geld gaat niet in een keer op, maar we gaan er goed van genieten. Lekker veel op vakantie: ontspanning.”

Hij had zich opgegeven omdat zijn vrouw -terecht- inschatte dat hij wel eens een kans zou maken. Maar ja, thuis op de bank de antwoorden steeds goed hebben, is iets anders dan in de studio, met de schijnwerpers op je gericht en honderd man tegenover je, naast Caroline Tensen staan. ,,Het was wel erg spannend ja, je zit niet op je gemak en dat is ook de reden dat er niet heel vaak gewonnen wordt in Eén tegen 100. Maar gelukkig kon ik nog gewoon nadenken. Ik heb zeker geen stalen zenuwen, maar ik nam de tijd om de vragen te beantwoorden en redeneerde hardop. Ik denk dat dat geholpen heeft.”

Om op het podium te komen moest Rob het eerst opnemen tegen honderd andere kandidaten. Een aantal van die honderd mochten ’door’ en vervolgens werd hij uitgeloot. Dit is wel de laatste keer voor Rob. ,,Als je eenmaal een keer naast Caroline hebt gestaan, mag je niet nog een keer meedoen.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.