Strooizout Voorschoten bijna op

voorschoten

De voorraad strooizout van Voorschoten is fors geslonken. Op dit moment is er nog iets meer dan 1800 kilo over. Maar van een crisis is zeker geen sprake, zegt een woordvoerder. De gemeente heeft inmiddels wat extra strooimiddel op de kop getikt.

Het extra strooimiddel dat de gemeente heeft gekocht is geen zout, maar wel geschikt om de ergste gladheid te bestrijden. In combinatie met het strooizout moet dat voldoende zijn om de komende dagen door te komen, denkt Voorschoten. Dat betekent niet dat nu overal in het dorp gestrooid kan worden. Daarvoor is de hoeveelheid te gering. Het beschikbare zout is hoofdzakelijk bestemd voor hoofdroutes en een aantal belangrijke kruisingen. Op een aantal andere wegen heeft de gemeente waarschuwingsborden geplaatst om het verkeer te waarschuwen voor de gladheid.

In de tussentijd wacht Voorschoten nog steeds op een nieuwe lading strooizout, van de vaste leverancier Eurosalt. De gemeente verwacht eind deze week, of begin volgende week eindelijk de bestelling binnen te krijgen. De leverancier, die zelf ook door zijn voorraad heen was, zou een nieuwe lading binnen hebben.

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.