Ajax (L) eindigt teleurstellend seizoen met zege

Pieter van der Vliet
Leiden

De cricketers van Ajax wonnen in Amstelveen zonder al te veel moeite van de reserves van VRA. In het Amsterdamse Bos werd het verschil 29 runs. Door dit resultaat eindigt Ajax op een teleurstellende derde plaats in de competitie. ,,Helaas geen tweede’’, verzuchtte speler Thomas Milde. ,,Dan waren we teruggekeerd naar de eerste klasse.’’

Dat het voor het tweede opeenvolgende seizoen niet is gelukt om te promoveren, knaagt volgens de ervaren Milde aan het team. ,,Maar we hebben al een aantal weken aan het idee kunnen wennen. Het is wel een beetje bezonken.’’

Milde dacht op de slotdag terug aan drie of vier wedstrijden waarin Ajax het seizoen vergooide. Zelf formuleerde hij het voorzichtiger: er was toen iets meer te halen geweest.

Hij kampte met een dubbel gevoel, want positieve punten waren er dit seizoen ook zeker. Vooral de manier waarop jonge spelers zich manifesteerden, deed Milde deugd.

Ajax opende zondag niet goed. Bij het vallen van het derde wicket stond de teller pas op 11 runs. Het ritme kwam pas later in het middendeel. Milde (14) speelde geroutineerd, waarna Dennis Brouwer (27) en Muzamal Iqbal (59) het VRA erg lastig maakten. Aan het einde waren Bart Kooistra (24) en Hashim Mazhar (12) belangrijk om na 40 overs tot het totaal van 171 runs te komen.

Na de lunch moest het antwoord van de thuisclub komen. De Ajax-bowlers Kooistra (2/27/5), Andrew Young (2/17/8) en Mazhar (2/31/6) dachten daar anders over, en door gevarieerd spel van de Oegstgeestse cricketers ging de opponent na 35 overs met een totaal van 142 all out.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.