Meevaren op een KNRM-reddingboot

Meevaren op een KNRM-reddingboot
© Foto KNRM Noordwijk
Noordwijk/Katwijk

De KNRM in Noordwijk en Katwijk nemen zaterdag deel aan de nationale Reddingbootdag. Voor de organisatie die afhankelijk is van giften een uitgelezen kans om donateurs te werven. De mensen die de KNRM op deze manier steunen, of zich op de dag aanmelden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur meevaren.

In Noordwijk zijn de medewerkers van de KNRM te vinden ter hoogte van de vuurtoren. Daar is ook het materieel te bezichtigen waarmee de vrijwilligers drenkelingen op zee redden.

,,Jaarlijks houden wij hier zo’n 25 tot 40 donateurs aan over. We zijn daar heel blij mee’’, zegt Thomas Steenvoorden van de KNRM Noordwijk. Naast de kennismaking met het werk van de redders kan de historische boot Kurt Carlsen en de gereviseerde wippertruck worden aanschouwd.

In Katwijk spelen alle activiteiten zich af op het parkeerterrein Noordduinen. Naast de KNRM presenteren zich ook verschillende hulpdiensten aan het publiek.

Vanaf 15.30 uur geven zij een gezamenlijke presentatie. Gedurende de dag zijn er ook demonstraties met politiehonden en treedt het shantykoor ’Olde Jonges Krentebrot’ op.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek