Rood voor recidivist Martin van Eeuwijk forse smet op eerste punt FC Lisse

Martin van Eeuwijk verlaat met rood het veld na een onbesuisde actie.

Martin van Eeuwijk verlaat met rood het veld na een onbesuisde actie.© Foto Orange Pictures/marcel van den Bos

Hennie Kanbier
Lisse

Na de nederlaag tegen Lienden heeft FC Lisse het eerste punt veroverd in de tweede divisie. De ploeg van Robbert de Ruiter kwam op eigen bodem tot een gelijkspel (2-2) tegen HHC Hardenberg. De ingevallen Bas Buimer voorkwam in de extra tijd een volkomen onterechte nederlaag. In die slotfase verloor de promovendus wel Martin van Eeuwijk vanwege een rode kaart en daardoor hield ‘Lis’ gemengde gevoelens over aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

De emoties liepen hoog op voor de kleedkamers van de beide ploegen. Van Eeuwijk werd fel bekritiseerd door de Hardenbergers, terwijl de linksbenige uitblinker zijn weerwoord in huis had. HHC-trainer Gert Jan Karsten had genoten van de nummer zeven bij de tegenstander, maar sprak schande van zijn kamikazeactie bij de 2-2. ,,Dan ben je de beste man van het veld en dan laat je je zo gaan. Hier staat enkel een lange schorsing tegenover als straf.”

De Ruiter had het voorval zelf niet juist kunnen beoordelen, omdat de gehele bank welhaast gek werd door Buimer die alsnog een punt redde voor zijn ploeg. ,,Na afloop heb ik diverse lezingen meegekregen. Martin gaf zelf aan dat hij zijn glijpartij naar de speler (Koos Werkman, HK) niet kon stoppen, maar dat hij geen intentie had de speler te raken. Van anderen heb ik begrepen dat zijn vuisten de speler raakten. De scheidsrechter stond er kort op en zal het gezien hebben. Dit is doodzonde, want Martin is voor ons verschrikkelijk belangrijk aan de bal. Hij speelde fantastisch en dan kan ik in elk geval niet anders dan tot de conclusie komen dan dat dit het grootste verlies is voor ons van vandaag.”

Van Eeuwijk was vrijwel bij elke aanval betrokken. De ene steekbal was nog fraaier dan de ander. Helaas leverde dat voor de pauze geen treffers op voor het ten opzichte van vorige week op vijf plaatsen gewijzigde elftal van De Ruiter.

Rowdy van der Putten werkte hard, maar de puntspeler kreeg het drie keer niet voor elkaar Sander Danes te verschalken. Nog grotere kansen kreeg Koen Fokkema, maar de aanvaller speelde allerminst een gelukkige wedstrijd.

Ook na de pauze bleef FC Lisse de betere ploeg en moesten de bezoekers het vooral van omschakelmomenten hebben. Nadat de sterk spelende Kevin van der Zwet de lat had geraakt, viel de eerste treffer aan de overkant. Björn Haggerty, een van de nieuwe gezichten, gaf onnodig een hoekschop weg en dat leidde tot de fraaie 0-1 van invaller Shkodran Metaj. Daarna plantte Van Eeuwijk een vrije trap op het hoofd van Rik Vermeulen voor de 1-1 (Kevin Görtz raakte de bal nog waardoor het een eigen doelpunt werd), maar Glenn Kobussen deed even later hetzelfde met Werkman als afmaker. Het venijn zat vervolgens onmiskenbaar in de staart. Buimer: ,,Ik voelde me al snel prettig bij deze club, maar met zo’n goaltje op de valreep is het bepaald niet minder geworden. Voor het overige moet ik geduld hebben en het de trainer lastig maken bij zijn keuzes.”

FC Lisse: Haggerty; Buijs, Van Boxel, Van der Zwet, De Goede, Rauws, Vermeulen, Monteny (81. Hagary), Van Eeuwijk, Van der Putten (70. Buimer), Fokkema (67. Bouwmeister).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.