’Je rolt van het één in het ander’

Oegstgeest

Vrijwilligers; zij doen hun werkzaamheden meestal achter de schermen. En vaak ook met een vanzelfsprekendheid waardoor anderen nauwelijks opmerken dat al die taken steeds weer verricht worden. Pas als zij stoppen met hun werk wordt duidelijk hoe belangrijk hun rol eigenlijk was.

Zo’n onmisbare ’stille kracht’ is Karin de Soeten-Gaarlandt uit Oegstgeest. Zij was ruim 23 jaar secretaris en penningmeester van het Kamerkoor Oegstgeest, was bestuurslid van de Scratch Messiah, de Vrienden van de Lakenhal en de vrouwenvereniging Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA), zette zich jarenlang in voor de Volksuniversiteit Oegstgeest en collecteerde voor ondermeer Nierstichting en Kankerbestrijding. Daarnaast was zij ook actief betrokken bij het schoolbestuur van de school van haar kinderen. Kortom, een lange, drukke en zeer werkzame periode. En dat alles als vrijwilliger.

Op 12 december ontving mevrouw De Soeten-Gaarlandt de erepenning in zilver van de gemeente Oegstgeest uit handen van loco-burgemeester Eric Mackay. Dit gebeurde direct na de uitvoering van het kerstconcert van het Kamerkoor Oegstgeest. Mackay noemde haar bij die gelegenheid een voorbeeld voor elk bestuurslid, iedere vrijwilliger en een voorbeeld voor de samenleving.

Lees meer in het Leidsch Dagblad van 4 januari.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.