Remises bij Scylla leiden tot uiteenlopende emoties

Scylla-speelster Kim Vermaas gaat komende week naar het EK in Rusland. Foto Taco van der Eb

Scylla-speelster Kim Vermaas gaat komende week naar het EK in Rusland. Foto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Leiden

De mannen van Scylla zijn matig aan het seizoen begonnen. Tegen het danig verzwakte FVT kwam de Leidse ploeg zondagmiddag in eigen zaal niet verder dan een miezerige 3-3.

Aan de Vliet leek er voor de pauze niets aan de hand. Zo had kopman Thomas Benit weinig te stellen met Hugo Krieg en bewees invaller Joey Boekkooi zijn waarde met een zege tegen Stephan Tromer.

Tussendoor had Olivier Altenburg geen grip op de sterke veteraan Merijn de Bruin. Na de pauze knakte er iets bij Scylla nadat de Rotterdamse ploeg wel erg simpel terugkwam tot 2-2 door een relatief eenvoudige zege van De Bruin op Benit. Gelukkig toonde Boekkooi spierballen en legde na een 2-0 achterstand keurig Luxemburger Krieg over de knie met 3-2.

Deze tweede zege van Boekkooi moest voor Altenburg een enorme oppepper zijn, maar niets was minder waar, zo bleek. Tegen de op papier mindere Tromer liet hij zich na een 2-0 en 10-7 voorsprong mentaal wel erg makkelijk wegcijferen.

Ook de vrouwen van Scylla kwamen zondag thuis tegen playoff-kandidaat SKF niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Een knap resultaat, al was het enigszins teleurstellend na een 3-0 voorsprong. Dat vond ook Marlotte Staps, die van Vonk won maar zich verslikte in het hoge tempo van Nouwen.

Kim Vermaas was wel de baas over Nouwen (3-0) maar vergaloppeerde zich tegen Jasminka Oey. De Oostenrijkse aanwinst Iva Laginja had wat aanpassingsproblemen, maar kon terugkijken op een geslaagd debuut met winst op Oey en een nipte nederlaag tegen Vonk.

Pecos heeft ook tijdens de tweede ronde indruk gemaakt, met een 3-7 zege tegen Tempo Team. De Oegstgeesters gaan fier aan kop in de eerste divisie A. Zowel Benjamin Xu, Jop van der Wiel als Youri Soons bleven tweemaal aan de goede kant van de score. Laatstgenoemde won als enige van de sterke schot Mark Smith, in drie games nota bene.

De tafeltennissers van Avanti moesten het in Middelburg opnemen tegen de gelijknamige club en zegevierden met 8-2. Steffen Greup en Simon Goessens waren goed bij de les en wonnen ieder drie keer. Frank Hollak moest routinier Jan Henk Bomhof en Soren de Witte de hand schudden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.