Spijker bederft verjaardagsfeestje Spijker

Redactie Leidsch Dagblad
alpen aan den rijn

Het leek een mooi verjaardagscadeau te worden. Totdat zoon Roeland Spijker namens AZC de winnende treffer binnenschoot tegen het door vader Jacob getrainde de Zijl Zwemsport. De Alphenaren wonnen de waterpoloderby met 14-13.

Vrijwel het gehele duel had De Zijl de immer beladen derby tegen AZC gedomineerd. Behoudens een 1-0 en 11-10 achterstand stond de Leidse ploeg steeds voor in het hol van de leeuw. Dat was voor De Zijl al heel wat, want de ploeg van Jacob Spijker draait een uiterst ongelukkig seizoen. De Zijl staat negende in de hoofdklasse en kwam tot zaterdag nauwelijks tot aanvaardbaar polo.

Juist in Alphen speelde De Zijl zijn beste wedstrijd van het seizoen en dat betekende tegen titelpretendent AZC feitelijk dat het gelijke tred kon houden.

Via 2-3, 5-6 en 10-10 kwam De Zijl op een kleine twee minuten van het einde op 12-13. Simpel balverlies hielp AZC aan de gelijkmaker. Een slecht uitgespeelde manmeersituatie zorgde ervoor dat De Zijl na de 14-13 van Roeland Spijker - zijn vierde doelpunt van de avond - niet meer langszij kon komen.

Jacob Spijker baalde, maar liet zijn humeur er op zijn 59ste verjaardag niet door bederven. ,,We hadden een punt verdiend, maar we hebben goed gespeeld en ik ben verder tevreden. Hier kunnen we verder op borduren.''

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.