SJC gaat eervol ten onder tegen Quick

Welmoed de Lang
Den Haag

Geen tranen bij SJC na de uitschakeling in de nacompetitie. De Noordwijkers verloren weliswaar met 4-1 van Quick, maar velen bij de club konden er - na de 1-1 op donderdagavond - mee leven. ,,Een mooie afsluiting toch zo?”, aldus scheidend trainer Kees Zethof.

Martijn Walter en Sten Goosen gingen na afloop vrolijk op de schouders, omdat zij respectievelijk stoppen en vertrekken bij de club, waar ook Sander Bosma weggaat. ,,Je laatste wedstrijd wil je natuurlijk graag winnen, maar dat lukt in de nacompetitie niet zo snel. Dit is prima zo”, aldus Walter ontspannen.

SJC leek vooral na rust ook te berusten in het verlies. Nadat de zwartwitten prima startten, kregen ze na twintig minuten de kous op de kop. Een onbesuisde knal van de Haagse doelman belandde wat gelukkig bij een speler van Quick, die vliegensvlug handelde en de 1-0 maakte. Ook bij de 2-0 was de thuisclub SJC te snel af. Een Haagse aanvaller ging neer over het been van Bosma en de nummer twee van de hoofdklasse B scoorde vanaf elf meter. Walter: ,,Wij waren in de eerste helft vaak een stapje te laat, terwijl zij steeds goed het gaatje wisten te vinden. Aan de andere kant begonnen wij goed en kregen we ook wel kansen. In de wedstrijd van donderdag waren we wat gelukkiger. Dat ontbrak vandaag.”

Toch was er kort na de 2-0 nog even hoop. Nadat Stef van der Zalm de aanval zelf had opgezet, knalde hij binnen vijf minuten na de 2-0 al de aansluitingstreffer binnen: 2-1. ,,Dan is het geloof weer even terug, maar doordat zij zo snel 3-1 maakten, was dat weer snel weg. Door het ook al grote veld liepen we letterlijk en figuurlijk steeds achter ze aan”, aldus Walter, die zag dat de Haagse aanvallers zeven minuten voor de pauze alweer behendig en snel door de verdediging heenliepen. Op de rand van buitenspel mocht Can Memisoglu door en schoot hij binnen.

SJC leek vervolgens in de rust besloten te hebben dat een volgende ronde er niet meer in zat. ,,Zij kwamen met wat minder geloof de kleedkamer uit dan ik gedacht had”, sprak Quick-trainer Paul van der Zwaan dan ook. De Leiderdorper vond dat zijn elftal het in die fase gelijk af had moeten maken. ,,Nu bleef SJC toch nog een beetje meedoen.”

Zag Walter voor de pauze zijn kopbal net voorlangs gaan, kort na rust kreeg hij ook nog een flinke kans. Hij maaide echter volledig over de bal heen. Met de spanning van een eventuele laatste wedstrijd had het volgens hem niks te maken. ,,Ik kan gewoon niet veel met links”, zei hij lachend.

SJC sluit ondanks de uitschakeling een prima seizoen af. De hoofdklasser beëindigde het seizoen als derde en greep met een periodetitel het hoogst haalbare. Quick speelt nu tegen Vlissingen, dat Jong Den Bosch met strafschoppen versloeg, om een plaats in de derde divisie. ,,Je moet er toch niet aan denken dat ik de club met acht verplichte contractspelers had opgezadeld”, grapte Zethof, die naar Noordwijk gaat. ,,Nee, dit is goed zo. Ik heb hier drie heel mooie jaren gehad. Dit is een mooi einde.”

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Verhoek, Bosma, Van Dijk (61. Van Duyn), Abbas Al Tamimy, Ruigrok (77. Van Heijningen), Van der Zalm, Goosen (78. Steenvoorden), Walter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.