Quick Boys krijgt fors pak slaag in Werkendam

Gertjan van Geen
Oefenvoetbal

Rijnsburgse Boys gaat afgaande op de laatste oefenwedstrijd tegen OFC (3-0) met een prettig gevoel het nieuwe seizoen in de derde divisie in. FC Lisse en Quick Boys verloren hun generale repetitie.

OFC uit Oostzaan, net als Rijnsburgse Boys een ploeg in de derde divisie maar dan op zondag, kwam vorig seizoen vooral negatief in het nieuws vanwege de arrestatie van de hoofdsponsor en een bestuurslid. Er zouden zwarte betalingen zijn gedaan. Volgens de FIOD was de staat tonnen aan belastinggeld misgelopen. De zesde promotie in negen jaar tijd bracht OFC niettemin in de derde divisie.

Rijnsburgse Boys had weinig moeite om de puzzel te leggen. Al voor rust scoorden Wesley Goeman, Martijn Tjon-a-Njoek en Jeffrey Jongeneelen op sportpark Middelmors.

,,Het was niet onaardig, moet ik zeggen’’, meende trainde Pieter Mulders. ,,We gaven weinig weg en creëerden veel. Dat kwam ook omdat we iets anders voetbalden, met als doel veel manschappen voor het doel te krijgen.’’

Mulders moet het nog altijd doen zonder Joost Leonard, die vanwege privézaken voorlopig geen deel uitmaakt van de selectie. Mogelijk is Leonard het hele seizoen afwezig. Reden voor Rijnsburgse Boys om Diego Karg op proef mee te laten trainen. De spits viel zaterdag in. Mulders: ,,Hij heeft vorige week een keer meegetraind en meldt zich maandag en dinsdag weer. We gaan het kritisch bekijken, want we nemen geen gok met de spitspositie.’’

Quick Boys zocht bewust een sterke tegenstander en kreeg met Kozakken Boys wat het wilde. De kampioen van de topklasse uit het seizoen 2014/2015 was een flink maatje te groot voor de nieuwbakken derdedivisionist. De Katwijkers kregen in Werkendam met 4-0 klop. Binnen elf minuten liet Ahmed Azzouti keeper Martijn de Zwart al twee keer vissen. Nog voor rust maakte Berry Powel 3-0. Jeffrey van Nuland maakte de vierde.

FC Lisse verloor thuis van Koninklijke HFC met 3-2. Kas de Vries (1-1) en Rik Vermeulen (2-1) scoorden namens de geelblauwen, die volgende week thuis de competitie openen tegen Quick Boys.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.