Leiden Zuidwest krijgt een compleet wijkpark

Bij de Korte Vliet.

Bij de Korte Vliet.© archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Het Korte Vlietpad in Leiden Zuidwest wordt niet voor 50.000 euro opgeknapt, maar voor 450.000 euro omgevormd tot een compleet wijkpark.

Verder gaat de gemeente de overlast door onder meer scooters proberen te beteugelen en wordt over de herinrichting driftig overleg gevoerd met bewoners, woningcorporaties en roeiverenigingen.

Raadslid Jos Olsthoorn betitelt de mededelingen van het stadsbestuur als ’een aangename verrassing.’ Hij had samen met CDA-collega Roeland Storm onlangs nog en brief geschreven aan burgemeester en wethouders.

Want volgens het duo wordt er al sinds 2012 gesproken over de aanleg van een park tussen Schubertlaan en het water van de Korte Vliet, waar nu alleen nog een smalle groenstrook en een pad ligt.

Scooters

’Hoewel er geld beschikbaar is om een mooier park te realiseren, is er helaas nog niet veel gebeurd’, zo schreven de twee. ’Ondertussen blijven bewoners zich wel ergeren aan rondscheurende scooters op de paden en onduidelijkheid over geplaatste picknicktafels.’

Olsthoorn en Storm worden op hun wenken bediend. Het stadsbestuur doet bovenop de 50.000 gereserveerde euro’s nog eens bedrag van vier ton.

Verder staat een uitgebreid participatietraject op de rol. Oftewel; de gemeente gaat nog deze zomer met buurtbewoners, woningcorporaties en roeiverenigingen in overleg hoe een fraai en functioneel Vlietpark kan worden aangelegd.

Met een aantal vertegenwoordigers van genoemde groepen, wordt een werkgroep geformeerd. Bovendien gaat de gemeente optreden tegen met name jongeren die op het pad met brommers en scooters rondscheuren.

Uiteindelijk moet in de loop van dit en volgend jaar een park ontstaan ’voor heel ZuidWest.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.