Auto knalt op gasregelaar in Roelofarendsveen

Hulpdiensten in actie. Foto politie

Hulpdiensten in actie. Foto politie

Ivar Lingen
Roelofarendsveen

Commotie in Roelofarendsveen na een ongelukje gisterenmiddag. Een auto reed vrijdagmiddag om twaalf uur op de Geestweg tegen een gasregelaar aan. Daardoor was de regelaar opengescheurd, waardoor er een gasontsnapping dreigde.

De brandweer rukte met twee auto’s uit om de boel te inspecteren. Ook de politie kwam op de melding af en sloot de Geestweg tijdelijk af voor publiek en doorgaand verkeer. Agenten en brandweerlieden ontruimden samen uit voorzorg twee huizen in de buurt, zo meldden de hulpdiensten.

Wind

,,Maar gelukkig stond de wind de goede kant op’’, zo laat een brandweerwoordvoerder weten. ,,Namelijk richting de weilanden. Bovendien was gasbeheerder Liander snel ter plaatse om de boel af te sluiten. Daardoor was er snel weer controle over de situatie.’’ Nadat Liander de gasleiding weer had gerepareerd, konden alle mensen weer terug naar hun woning.

In februari van dit jaar was er nog een fikse brand in een loods aan de Geestweg in de Veen. Bij die brand kwam asbest vrij. De oorzaak van die brand was waarschijnlijk een zelfgemaakte pizzaoven.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.