Tafeltennissers Scylla dwingen derde duel af

Ron Hoogendam
Leiden

Scylla heeft in de strijd tegen degradatie revanche genomen op Klimaatgroep Stars. Na de 3-0 nederlaag in Middelstum troefden de Leidse tafeltennissers in eigen zaal de Groningers af met 3-1. Volgende week volgt een derde wedstrijd, weer op Leidse bodem.

Scylla-kopman Thomas Bénit boekte een keurige 3-0 overwinning op de verdediger Arnoud Meijer. Olivier Altenburg speelde sterk, maar liet Colin Rengers in de vierde game ontsnappen. Joey Boekkooi boekte een uitstekende 3-2 triomf op routinier Jan Tammenga. Bénit schudde in stijl Rengers met 3-1 van zich af. ,,Dit geeft vertrouwen’’, zei Bénit.

De vrouwen van Scylla kregen in het eerste play-offduel een lesje van drievoudig landskampioen Den Helder (3-0). Voor Marie Depuydt was er tegen de nog ongeslagen Ana Gorgorita geen eer te behalen. Marlotte Staps schitterde tegen Zhang Yun slechts een game. De jonge Esmee van Marwijk speelde tegen de veel hoger genoteerde Melanie Bierdrager een prima wedstrijd die nipt in vier games verloren ging.

In de strijd om de tweede plaats in de eerste divisie A heeft Avanti, gelet op het minst zware programma, de grootste kans op een promotieduel naar de eredivisie. De Hazerswoudse ploeg, nota bene zonder Simon Goessens en kopman Steffen Greup, won met 6-4 van het ’opgebrande’ Hercules, dat Avanti drie punten cadeau gaf vanwege blessures van Brinkhoff (twee partijen) en Pastoors (een duel).

Pecos zegevierde met 7-3 tegen Disnierats en staat drie punten achter Avanti, dat volgende week op bezoek komt in Oegstgeest.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.