Alphen en Meerburg waaien weg in topper

Joris Zandbergen sportredactie@leidschdagblad.nl
Alphen aan den Rijn

Met voetbal had het weinig te maken, met goed voetbal al helemaal niet. Daar konden de elftallen van AVV Alphen en Meerburg weinig aan doen. De wind maakte een kansspel van het treffen.

De wedstrijd tussen de nummers twee en een uit de 3e klasse A had een beter lot verdiend dan gespeeld te moeten worden op het bijveld van de Alphense club, met de storm dwars over het veld.

De vermakelijkste taferelen speelden zich niet op, maar naast het kunstgras af. Juist aan de kant waar de wind naartoe waaide, is op het terrein van de Alphense club een slootje. Pogingen van toeschouwers om de uit den treure richting het water verdwijnende bal droog te houden, leverden een paar keer bijna een nat pak op.

In het veld streden twee ploegen voor wat ze waard waren, maar was verzorgd voetbal eenvoudigweg onmogelijk. ,,Wij wilden via de zijkanten aanvallen, omdat Alphen daar kwetsbaar is, maar het ging zo niet’’, zei Meerburg-trainer Ron de Roode. ,,Meer dan drie keer overspelen was een wonder’’, sprak zijn Alphense tegenhanger Rob Wolsleger.

Verrast

Het wekte dan ook eigenlijk nauwelijks verbazing dat de wind een doelpunt maakte. De 0-1 van Meerburg vertrok weliswaar van de voet van Gidion Loos, die het speeltuig van grote afstand de lucht in zond, maar de verder uitstekend keepende Maikel Bruines werd volkomen verrast door de wind die de bal onder de lat het doel in liet verdwijnen.

Het was niet tegen de verhoudingen. De koploper uit Zoeterwoude kwam sterker voor de dag. Luttele minuten na de treffer deed Alphen echter wat terug. Scheidsrechter De Bruijn gaf een door Meerburg zwaar betwiste penalty, die door de verder onzichtbare Kevin Duthler onberispelijk werd binnengeschoten.

Dwangbuis

Wolsleger kon prima leven met de puntendeling. ,,Het was jammer voor beide partijen dat er onder deze omstandigheden gespeeld moest worden. Over hoe mijn ploeg het heeft gedaan, heb ik niets aan te merken.’’ Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bleef klein. Toch zijn bij de Alphense trainer de verwachtingen niet al te hooggespannen. ,,Teylingen en Meerburg moeten, wij niet. Er is bij ons geen druk. Dat is een andere uitgangspositie. Wij willen wel graag natuurlijk, maar als ik in augustus had gezegd dat we nu tweede zouden staan, was ik in een dwangbuis afgevoerd.’’

Voor Meerburg telde het puntenverlies iets zwaarder, zeker omdat het een paar grote kansen liet liggen. Bruines keerde inzetten van dichtbij van onder andere Joep van Vuren. ,,Maar we hebben alles nog steeds in eigen hand’’, zei De Roode. ,,Als we keihard blijven werken, moet het goed komen.’’

Alphen: Bruines, Mike Boer, Vuijst, Van Dam, Nieumeijer, Hogeweg (90. Moors), Latifi (68. Alla), De Vries (90+3. Van Egmond), Dennis Boer, Bolhandia, Duthler.

Meerburg: Bom, Smit, Verboon, Van Diemen, Weijers, Candido (46. Van Vuren), De Groot (90. Van der Meer), Laan, De Jong, Loos, Van der Voort.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.