Mark de Vries moet het ontgelden bij FC Lisse

Jeroen Bijma
Lisse

Hij leek even naar de juiste woorden te moeten zoeken toen hij er door de verslaggever mee geconfronteerd werd dat er supporters van FC Lisse op de tribune riepen dat Mark de Vries al met zijn hoofd bij Katwijk zit. Na een diepe zucht kwam de doelman van de in degradatienood verkerende topklasser met het woord ’belachelijk’.

De Vries bevindt zich niet in de gelukkigste periode van zijn bestaan als voetballer. De 28-jarige sluitpost, al jarenlang één van de belangrijkste krachten van FC Lisse, ging vorige week niet helemaal vrijuit bij beide tegentreffers in het duel met Spakenburg (2-1) en had ook zaterdag tegen Capelle (1-1) een negatieve hoofdrol. De Vries kreeg tien minuten voor tijd rood omdat hij bewust hands maakte.

Boetekleed

Toch trok De Vries het boetekleed niet aan. ,,Ik vind het geen fout’’, benadrukte hij. ,,Ik koos er voor om vroeg mijn goal uit te komen, zodat ik de bal kon onderscheppen en snel het spel kon hervatten. De situatie veranderde in een split second en daardoor moest ik wat doen en een noodzakelijke rode kaart voor het team pakken.’’

Die situatie was als volgt: FC Lisse kreeg op de rand van het strafschopgebied van Capelle een vrije trap. Invaller Mo Messaoud schoot in de muur, waarna de rebound ook niet aan de thuisploeg was besteed.

Capelle kwam er vervolgens razendsnel uit. Een lange bal stuiterde pardoes over de uitgekomen De Vries heen. Om de 2-1 te voorkomen, kon de verraste keeper niets anders dan het leer buiten zijn doelgebied met de hand te beroeren.

Het was voor een aantal thuissupporters het sein om aan de betrokkenheid van De Vries te twijfelen. Belachelijk noemde de doelman dat zelf. ,,Die zijn gek in hun hoofd. Ik doe alles voor de club en doe zelfs dingen buiten de vereniging om. Ik zou ze weleens willen spreken, want dat moeten ze lekker in mijn gezicht zeggen. Ik ben gewoon met FC Lisse bezig en dat is prioriteit nummer één voor mij.’’

Degradatie

De ploeg van trainer Robbert de Ruiter, die zaterdag ontbrak wegens vakantie, moet ondertussen alle zeilen bijzetten om degradatie uit de topklasse te voorkomen.

Het verschil met hekkensluiter ONS Sneek bedraagt nog maar twee punten. Dromen van een plek bij de eerste zeven en dus promotie naar de nieuw te vormen tweede divisie doen ze in Lisse al niet eens meer.

,,Ik in elk geval niet’’, zei doelpuntenmaker Koen Fokkema. ,,We hebben nog niet één keer twee wedstrijden op rij gewonnen en ook thuis nog niet gewonnen. Als je dat in je achterhoofd houdt, dan mag je niet eens praten over de eerste zeven. Dan kom je daar simpelweg niet voor in aanmerking. We moeten hopen dat we in de middenmoot eindigen.’’

FC Lisse: De Vries, Zoontjes, De Goede, Rauws, Valk, Rifai, De Vries, Monteny (61. Messaoud), Fokkema, Cijntje (80. Orlowski), Onal.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.