Hockeyers LOHC zijn heel dicht bij handhaving

Tom Mentink
Hockey

De mannen van LOHC hebben een grote stap gezet naar handhaving in de overgangsklasse. De Oegstgeestenaren wonnen met 1-3 bij IJsseloever, de nummer twee van de eerste klasse A, waardoor de best-of-three zaterdag op eigen veld kan worden beslist.

In mei speelde het team van trainer Craig Sieben zijn laatste competitiewedstrijd. Drie weken lang moest de ploeg wachten op de play-offs voor een plek in de overgangsklasse. ,,Het duurde even, maar we hebben het laten zien’’, sprak aanvoerder Bart Gijsbers.

Na een moeizame openingsfase kende LOHC een gemakkelijke middag in IJsselstein. Derk Hoek, Benjamin van der Klundert (strafcorner) en Vincent van Nimwegen zorgden voor een 0-3 voorsprong in de eerste helft. Voor de pauze deed IJsseloever nog wel wat terug via een benutte strafbal: 1-3.

In de tweede helft kwamen de bezoekers niet meer in gevaar. ,,We hebben nauwelijks kansen weggegeven’’, zegt Gijsbers. ,,Zelf hadden we eigenlijk nog meer moeten scoren, maar uiteindelijk gaat het om de 1-0 voorsprong.’’

Gijsbers heeft er alle vertrouwen in dat LOHC het zaterdag in Oegstgeest gaat afmaken en behouden blijft voor de overgangsklasse. ,,Ik kende IJsseloever helemaal niet, maar ik was er niet van onder de indruk. Vooral opbouwend was het niet heel bijzonder. In principe moeten we het nu gewoon halen’’, zegt de aanvoerder.

De geblesseerde Simons Bertels is er komend weekend in ieder geval nog niet bij. Gijsbers: ,,Voor de rest is iedereen fit.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.