Bloemenfestival van Noordwijk zoekt het hogerop

Het Bloemenfestival.
© Archieffoto
Noordwijk

Het Bloemenfestival van Noordwijk haakt aan bij het themajaar ’City of Space’. Dat betekent dat in de decoraties in de NH Kapel aan de Hoofdstraat verwijzingen naar de ruimtevaart komen. De bloemententoonstelling duurt van 8 tot en met 12 augustus.

De expositie in Noordwijk valt steevast samen met de Flower Parade Rijnsburg. De corsostoet trekt op 11 augustus van Rijnsburg, via Katwijk naar de badplaats, waar de praalwagens op zondag op de Koningin Wilhelmina Boulevard staan opgesteld. Het thema van de Flower Parade is dit jaar ’Around the World’.

Festivalarrangeur Jessica Keet zoekt het in de kapel met de verwijzing naar de ruimtevaart hogerop. De bloemen worden door verschillende leveranciers ter beschikking gesteld. De openingsdag van de expositie valt samen met de Zomermarkt (tot 18.00 uur) in de Hoofdstraat. Die woensdag is de kapel open van 12.00 tot 21.00 uur. De overige dagen is de expositie te bezichtigen van 10.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van de zondag, dan gaat de kapel op 17.00 uur dicht.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.