Iefke van Belkum leidt ZVL naar finale play-offs waterpolo

Iefke van Belkum in actie tegen UZSC zaterdagmiddag. Foto Gertjan Kooij

Gertjan van Geen
Leiden

De waterpolosters van ZVL hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Het derde en beslissende duel tegen UZSC in zwembad De Zijl werd zaterdagmiddag met 9-8 gewonnen.

Vrijdag had ZVL nog verloren van de Utrechtse ploeg. Het was de eerste nederlaag van de Leidsen, die in december  de beker wonnen, dit seizoen.

Opvallend was de terugkeer van sterspeelster Iefke van Belkum. De Leidse beviel twee weken geleden van een dochter, maar was fit genoeg om haar team te hulp te schieten. Dat was  hard nodig, want in een mum van tijd stond de thuisploeg met 3-0 achter. Met Van Belkum in het water keerde de rust terug. Bij 4-4 achterhaalde ZVL de rivaal en na de 5-5 aan het einde van het derde part liep de ploeg van coach Koen Plasmeijer uit naar 8-5. De zege kwam niet meer in gevaar.

ZVL speelt woensdagavond het eerste duel in de finale thuis tegen GZC/Donk. Vrijdag is wedstrijd twee in Gouda, waarna een eventueel beslissend duel weer in Leiden wordt gespeeld, vermoedelijk zaterdag.

ZVL - UZSC 9-8 (1-3, 3-2, 1-0, 4-3). Doelpunten ZVL: Megens 2, Slagter 2, Koolhaas 2, Cabout 2, Van Belkum 1.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.