Coalitie betrekt Voorschoten bij akkoord

Coalitie betrekt Voorschoten bij akkoord
Formateur Pieter Heiliegers.
© Archieffoto
Voorschoten

De partijen die in Voorschoten een nieuw gemeentebestuur hopen te vormen willen het dorp bij het nieuwe beleid betrekken. VVD, GroenLinks en D66 roepen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties op om met ideeën te komen.

De drie partijen zijn onder leiding van formateur Pieter Heiliegers aan het onderhandelen over een coalitie. Hij is burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, en waarnemend burgemeester van Uithoorn. Mensen kunnen hun voorstellen mailen naar formatie@voorschoten.nl. De partijen willen iedereen laten weten welke plannen wel in het akkoord worden opgenomen, en welke niet.

Naast het coalitieakkoord tussen de drie partijen komt er een raadsakkoord waar de hele gemeenteraad aan meedoet, onder leiding van burgemeester Bouvy. De PvdA waarschuwt ervoor niet alleen maar goede bedoelingen in dat akkoord te zetten, maar concreet af te spreken hoe de gemeente omgaat met regionale samenwerking, duurzaamheid, wonen, zwembad, cultureel centrum en taal- en rekenachterstanden.

Meer nieuws uit Leiden