Restaurant en partycentrum in station Lisse

Station Lisse wordt weer een restaurant.

Station Lisse wordt weer een restaurant.

Paul de Vlieger
Lisse

Het voormalige station van Lisse heeft nieuwe uitbaters. De Haarlemmers Frank Huissen en Piet van Herwaarden openen er op 1 augustus een restaurant annex partycentrum. De naam blijft ’Station Kasteel Keukenhof’.

Het voormalige stationnetje is, bij gebrek aan een huurder, de laatste maanden in gebruik geweest bij landgoed Keukenhof, dat eigenaar is van het monumentale gebouw. Met de komst van Huissen en Van Herwaarden komen er weer gerenommeerde horecamensen in het pand.

Beide mannen hebben al zo’n veertig jaar jaar een horecazaak in Haarlem. Huissen is eigenaar van café-restaurant De Ark, Van Herwaarden heeft brasserie De Baron. Station Lisse wordt hun eerste gezamenlijke project.

Bruiloft

Aanvankelijk hadden de mannen het plan om er een pannenkoekenrestaurant te openen, maar juist gisteren viel het besluit het toch anders aan te pakken.

,,Het wordt een partycentrum en restaurant’’, zegt Huissen. ,,En dat partycentrum moet je ruim zien: van verjaardagsfeest en bruiloft tot condoleance. Het station is ook een officiële trouwlocatie en daar willen we flink de boer mee opgaan.’’

Omdat het oude station vier ruimtes heeft – de voormalige wachtkamers eerste, tweede en derde klas, plus een bovenverdieping die eerst nog wordt verbouwd – kunnen restaurant en partycentrum in veel gevallen tegelijk functioneren.

Knipoog

’Station Kasteel Keukenhof’ is vanaf augustus zeven dagen in de week geopend, zowel ’s middags als ’s avonds. Huissen: ,,We krijgen een gevarieerde kaart, Frans met hier en daar een knipoog naar Italië. De locatie is prachtig, de parkeergelegenheid riant. Het zal even een aanloopje nodig hebben, maar wij willen het succes van De Verloren Koffer van destijds proberen te evenaren of te overtreffen.’’

Huissen en Van Herwaarden huren het station om te beginnen voor een jaar. Daarna kunnen ze verlengen met drie en vervolgens vijf jaar.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.