Gezocht: goede doelen voor 43ste Singelloop

Leiden

De organisatie van de Leidsch Dagblad Singelloop is op zoek naar goede doelen. Tot 15 januari kunnen instellingen, verenigingen en organisaties een gemotiveerde aanvraag indienen. Daarna maakt de organisatie van de 43ste Singelloop, die op vrijdagavond 20 april wordt gehouden, een keuze.

In de loop der jaren is de Singelloop uitgegroeid tot een hardloopevenement met vele duizenden deelnemers. Met de toename van het aantal lopers groeide ook de opbrengst, die traditiegetrouw bestemd is voor een of meerdere goede doelen. Hoewel de belangstelling van organisaties met wensen elk jaar groot is, zoekt het Singelloopbestuur naarstig naar nieuwe bestemmingen. „De cheques hoeven niet steeds naar dezelfde instellingen te gaan”, zegt voorzitter Gertjan van Geen. „We zijn hartstikke blij dat grote spelers als LUMC en Topaz ons weten te vinden, maar kleine verenigingen en instellingen moeten zich net zo uitgenodigd voelen om hun wensen kenbaar te maken.”

Voor de duidelijkheid somt Van Geen de spelregels op die goede doelen moeten volgen om kans te maken op een deel van de opbrengst. „Allereerst gaat het om goede doelen die uit het verspreidingsgebied van het Leidsch Dagblad komen, grofweg in de driehoek van Hillegom tot Wassenaar en tot Alphen aan den Rijn. De instellingen zijn bij voorkeur niet-commercieel en actief op het gebied van jeugd, gezondheid of ouderen. Dat is nogal ruim. Belangrijk is dat zo’n organisatie een tastbaar doel heeft waaraan zij het geld van de Singelloop wil besteden. Het mag per se niet op de grote hoop komen. Daar zien we op toe. Een begroting hoort dan ook bij de aanvraag, net als een korte motivatie.”

Goede doelen hoeven bij hun aanvraag wat Van Geen betreft geen ingewikkeld ’bidbook’ in te dienen. „De aanvraag hoeft geen werkdag te kosten. Meld bijvoorbeeld dat je een roeiboot en zwemvesten nodig hebt voor bezoekers van een zorgboerderij in de polder. Mail een kostenraming mee en zorg dat de aanvraag tijdig bij ons binnen is. Wie weet is jouw instelling dan één van de gelukkige.”

Goede doelen kunnen hun aanvraag tot 15 januari indienen bij marketing@leidschdagblad.nl onder vermelding van Singelloop 2018.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.