Tempo wekt Pernix uit droom

© Taco van der Eb

Tessa de Wekker
Alphen aan den Rijn

Tempo maakte Pernix ruw wakker uit de droom na de winst in de stadsderby tegen Sporting Trigon. De lijstaanvoerder van de overgangsklasse bezorgde de debutant een stevige kater met een 41-24 eindscore.

Tempo begon de veldcompetitie met Frits Wip als invaller voor coach Jessica Zeevaart (vakantie). De oud-international mocht voor de match tegen Pernix nogmaals om dezelfde reden de honneurs waarnemen.

,,Wij hebben donderdagavond met z’n allen de video van Pernix-Trigon bekeken. Dat was een goede maatstaf, want Pernix gaf alles in dat duel om te winnen. Het was voor hen toch een soort Ajax-Feyenoord. Ik heb samen met Jessica de tactiek opgesteld, waarbij het vooral ging om snel de afvang te pakken’’, blikte Wip terug op de voorbereiding. Zij vonden samen de juiste manier om Pernix in te tomen, want de wedstrijd werd geen moment een spektakelstuk zoals de stadsderby een week eerder.

Tempo vervulde in de eerste helft het tactisch plan uitmuntend door veel rebound te pakken en enorm zuiver te schieten. De thuisploeg stond in elf minuten al op 10-3 en liep onverdroten door naar een 22-9 ruststand. Lars Ottevanger maakte met zijn acht treffers bijna net zoveel goals als alle bezoekers samen. Het was met het oog op de toekomst echter prettig te constateren dat ook de vrouwen flink scoorden. Pernix stelde daar bitter weinig tegenover en scoorde veelzeggend genoeg liefst vijf van de negen doelpunten uit strafworpen en vrije ballen.

Alles lukte

Na de pauze ging Tempo op dezelfde voet verder. Het leek alsof alles lukte, want alle vier de invallers troffen ook doel. Pernix gaf wel wat meer weerwerk, zoals coach Eric den Dekker achteraf constateerde: ,,Ik heb gezegd: maak je hoofd leeg en doe maar net alsof het nog gelijk staat. Dat is wel aardig gelukt. Wij wilden graag 25 goals halen en daar zijn we dichtbij gekomen. Als je flink verliest, dan kun je het beste van de koploper verliezen.’’ Dat nam niet weg dat de Leidenaars met 41-24 de grootste nederlaag in hun 94-jarige clubhistorie incasseerden.

De schade leek nog groter te worden, want Joost Kuipers ging een kwartier voor tijd op de brancard van het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Hij kwam tien minuten later echter alweer lopend terug naar de reservebank.

,,Mijn meniscus zat verkeerd, nadat ik verkeerd neer kwam na een sprong. In de kleedkamer heb ik mijn been gestrekt en toen zag je de spier zó weer terugschieten’’, verklaarde Kuipers zijn wonderbaarlijk snelle herstel. Daarmee was hij wel de enige Leidenaar die met een enigszins goed gevoel de sporthal verliet.

Tempo - Pernix 41-24.

Scores Tempo: Ottevanger 8, J. Steenbeek, Van der Weijde 7, T. Steenbeek 5, Arnold, Grasmeijer 3, Claver, De Graaff 2, Broeksma, Bruggeman, Vonk en Marck. Scores Pernix: Heijnis 7, Hortensius 6, T. van Alphen, Wolzak 4, D. van Alphen 2 en S. Kuipers.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.