Ouders Voorschotens meisje beleven nachtmerrie

Redacteur Leiden
voorschoten

De ouders van het 9-jarige meisje uit Voorschoten beleven al ruim drie weken een nachtmerrie. Nog steeds zitten ze vol vragen over wat er op 26 februari met hun dochter is gebeurd. Dat zegt de woordvoerder van het gezin, Joop Burgerhout.

Het feit dat het meisje onder onder schooltijd onder invloed van drugs werd aangetroffen in het centrum van Voorschoten, is voor de politie aanleiding onderzoek te doen. Die gaf deze week aan 'geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf'. Het meisje zelf kan zich niets meer herinneren.

De zegsman denkt dat er onder schooltijd iets moet zijn gebeurd, waardoor de leerling van groep 5 ziek is geworden. ,,Het meisje is heel frêle. Bij een volwassene kan de werking van cannabis een half uur tot twee uur na de inname gaan intreden. Voor een klein persoon gaat dat veel sneller. Dat betekent dat ze ergens in de ochtend, onder schooltijd, de cannabis heeft binnengekregen.''Er is nog iets opmerkelijks, zegt Burgerhout, in het dagelijks leven docent psychologie. ,,De werking van cannabis is bekend. Een langdurig geheugenverlies hoort daar niet bij.'' De rust in het gezin kan volgens hem pas terugkomen als bekend is wat er met het meisje is gebeurd. Hij hoopt daarom dat iedereen die haar heeft gezien, dat meldt bij de politie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.