FC Lisse moet achterstand zien te repareren

Robert Toret
Lisse

Het wordt voor FC Lisse nog een hels karwei om te promoveren naar de tweede divisie. Het elftal van Robbert de Ruiter moet komende zaterdag, op bezoek bij Harkemase Boys, de 1-2 nederlaag zien te repareren waar het gisteravond in de thuiswedstrijd tegenaan liep.

Het duel op Ter Specke was er eentje tussen de twee revelaties van de derde divisie van dit seizoen. FC Lisse wist zich vorig seizoen ternauwernood te handhaven in de topklasse en kwalificeerde zich daarmee voor het vierde niveau van de nieuwe voetbalpiramide, terwijl Harkemase Boys hetzelfde deed door kampioen van de hoofdklasse C te worden. Deze jaargang verrasten beide clubs met hun prestaties. De Lissenaren streden tot de laatste snik om de titel, die ze uiteindelijk toch aan IJsselmeervogels moesten laten, terwijl de Friezen zich herstelden van een dramatische serie van acht nederlagen op rij door de tweede periode te pakken. In de eerste ronde van de nacompetitie deed het elftal van Henk Herder opnieuw van zich spreken door af te rekenen met tweededivisionist UNA.

Dat Harkemase Boys in het seizoen gegroeid is, bewees het half maart ook al op Ter Specke. Nadat de uitwedstrijd, vroeg in het seizoen, door Lisse nog met ruime cijfers gewonnen was, had het op eigen veld weinig te vertellen: 0-3. FC Lisse, dat in de eerste ronde afrekende met Dongen, begon ook hooguit als lichte favoriet aan het eerste deel van het tweeluik met de competitiegenoot. Daar hadden de bezoekers overigens lak aan, want Harkemase Boys kwam al vlot op voorsprong uit een corner die geen corner was. Nauwelijks bekomen van de schrik kreeg ook de thuisploeg een cadeautje. Rowdy van der Putten benutte de strafschop die Koen Fokkema verdiende door succesvol door te jagen op een te korte terugspeelbal.

Het was een opwindende start van een wedstrijd die vervolgens niet echt wilde ontbranden. Dat was vooral aan de gasten te danken, die - met de return in Harkema over vier dagen in het verschiet – speelden om niet verliezen. Hoewel het spel van FC Lisse zich kenmerkte door slordigheden, kreeg het tal van kansen de winst naar zich toe te trekken. De grootste waren voor Fokkema en Martin van Eeuwijk, terwijl Van der Putten en Rik Vermeulen hun treffers afgekeurd zagen worden. Tien minuten voor tijd viel het doelpunt alsnog, alleen aan de andere kant. Het zoveelste balverlies van de dramatisch spelende Robert van Boxel leidde een kans in voor Hein Uuldriks, waarbij Tom Zoontjes aan de noodrem moest trekken. Vanaf de stip velde Harkema-captain Oebele Schrokker het vonnis.

FC Lisse: Orlowski; Buijs, Van Boxel, Zoontjes, Valk; Stevens (71. Van der Zwet), Rauws, Vermeulen; Van Eeuwijk (84. Onal), Van der Putten (68. Olsthoorn), Fokkema.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.