Dubbele Katwijkse zege

© Willem Jan Dijkdrent

Tessa de Wekker
Basketbal

Dankzij een voortreffelijke eerste helft verraste De Wit-Grasshoppers koploper Landslake Lions met een 76-72 overwinning.

Via een vroege 15-6 voorsprong eindigde de Katwijkse ploeg het eeste kwart bij 25-19.

Grasshoppers, dat in Janine Guyt (30 punten) een absolute uitblinkster had, hield voor de rust het betere van het spel. Van 32-19 groeide de voorsprong naar 42-26 en zelfs 50-31 voordat beide teams de kleedkamer opzochten.

Coach Rick Driessen: ,,We speelden de eerste helft zoals ik dat graag zie. Aanvallend met veel durf en creativiteit en bovendien stonden we goed te verdedigen. Janine speelde heel gedreven en onvoorspelbaar en vooral haar opening van de wedstrijd was fenomenaal.”

Lions kwam in het derde kwart nauwelijks terug (62-46), maar in de laatste periode begon het toch aan een stevige inhaalrace. Bij Grasshoppers was het beste van het spel er af en met nog twee minuten te gaan werd het nog heel spannend, 72-65. Grasshoppers bleef echter wel rustig vanaf de vrijeworplijn en behield net voldoende marge voor een knappe en verdiende overwinning.

Topscorers Grasshoppers: Guyt 30 punten, Van Hulzen 10, Messemaker 9.

Mannen

De mannen van De Wit-Grasshoppers maakten het zichzelf nog knap lastig tegen het als laatste geklasseerde Almere Pioneers. In Katwijk werd het een vrij magere 69-60 overwinning.

Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Joey Schelvis misten de Katwijkers dreiging van buitenaf. Almere verschool zich veertig minuten lang in een zoneverdediging en Grasshoppers had niet het geduld om die keer op keer te slechten. Coach Jeroen Reitsema: ,,Zij kwamen niet om te basketballen, maar om de schade te beperken. We wilden ze niet onderschatten, maar toch sluipt daar tegen zo’n ploeg iets van in.”

Halverwege was het desondanks 35-23 en ook na drie kwarten bij 57-44 leek er niets aan de hand, maar in het laatste kwart naderde Almere tot op zes punten. Aanvoerder Jaco van Rhijn redde zijn ploeg met enkele belangrijke scores na een aantal aanvallende rebounds. Reitsema ,,Ik heb me nooit echt zorgen gemaakt. Slecht spelen en toch winnen is ook een kunst.”

Topscorers Grasshoppers: Van Rhijn 17 (15 rebounds) , Prins 12, Groen 10, Breel 10 (10 rebounds).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.