Buren in Oegstgeest: 'Wij willen Tomtiedom hier weg'

Kinderdagverblijf Tomtiedom. Foto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
oegstgeest

Van de 'illegale' eerste verdieping van het Oegstgeestse kinderdagverblijf Tomtiedom heeft ze helemaal geen last. Toch grijpt een buurvrouw de situatie aan om het bedrijf weg te krijgen.

Buurvrouw Jolanda Swart geeft toe dat het haar niet om de bovenverdieping te doen is. ,,Ik grijp dat aan omdat ik wil dat het kinderdagverblijf weg gaat. Het huis wordt minder waard. Daarbij lukt studeren niet als de kinderen in de tuin komen. Te veel lawaai'', klaagt ze.

,,Ons kinderdagverblijf gaat niet weg'', zegt Randy Schneider stellig. ,,Zelfs als we de bovenverdieping niet mogen gebruiken. Dan maken we een uitbouw in de tuin en brengen we de slaapkamer beneden onder. We voldoen dan nog steeds aan de normen.''

De eerste verdieping van het kinderdagverblijf Tomtiedom mag niet worden gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. De Raad van State oordeelde woensdag dat de gemeente Oegstgeest daarop moet toezien. De gemeente bereidt nu een ontheffing voor, waardoor Tomtiedom de eerste verdieping kan blijven gebruiken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.