Vijftien maanden cel geeist voor verdachten inbraak aan Zoeterwoudse Boterbloemlaan

Redactie Leidsch Dagblad
Zoeterwoude

De drie Roemenen die op de carpoolplaats nabij de N206 op 12 maart zijn opgepakt voor poging tot inbraak van negen woningen aan de Zoeterwoudse Boterbloemlaan, stonden daar om hun olieslang te repareren. Dat is wat de 25-jarige Octavian M., de 30-jarige Marian L. en de 28-jarige Dragos B. gisteren voor de rechter verklaarden.

Volgens de officier van justitie probeerden de mannen die nacht, rond vier uur, bij een negental woningen aan de rand van Zoeterwoude-Dorp in te breken. Een niet al te geslaagde poging, aangezien er geen buit werd gemaakt. Een bewoner die wakker werd door geluiden, belde de politie toen hij twee mannen in zijn tuin zag staan.

De politie kwam de drie Roemenen op het spoor toen een agent in één van de tuinen aan de Boterbloemlaan een takje hoorde kraken. Toen hij vervolgens de ’verse voetsporen’ volgde, zag hij twee mannen de naastgelegen N206 rennend oversteken.

Op de carpoolplaats, naast de provinciale weg, troffen de agenten Octavian M. en Dragos B. aan, die zich achter de auto aan het verkleden waren. De mannen waren aan het hijgen en maakten een bezwete indruk, aldus de agenten. Op de schoenen van de twee heren werd modder gevonden, vertelt de officier. In de auto lagen inbrekerswerktuigen. ,,Uit sporenonderzoek blijkt dat het gereedschap overeen komt met de inbraakpogingen aan de Boterbloemlaan.’’ Marian L.,de derde verdachte, werd in de auto zelf aangetroffen.De officier achtte het niet bewezen dat verdachte L., die al die tijd in de auto zat, betrokken was bij de pogingen tot inbraak, en vroeg om vrijspraak. Tegen zijn vrienden, M. en L., eiste zij 15 maanden cel.De advocaten van beide heren vroegen om vrijspraak vanwege gebrek aan bewijs, zo is niet bij elk van de negen woningen technisch onderzoek gedaan. De rechter doet uitspraak op 10 juli.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.