Gretig Noordwijk pakt een ticket voor de nacompetitie

Pim Scheffer
Noordwijk

Noordwijk had zaterdagmiddag geen enkele moeite met voormalig koploper Achilles Veen. Noordwijk was gretig en streed voor iedere meter. Na een wervelende eerste helft was het al 3-0. Uiteindelijk werd het 5-2 en had de thuisploeg waar het recht op had: een zekere derde of vierde plek die recht geeft op de nacompetitie.

Noordwijk speelde een fantastische eerste helft. Het combineerde uitstekend, vond constant de vrije man en speelde de ploeg die zo lang mee deed voor de titel helemaal zoek. Na een kwartier kwam Emiel Wendt ongelukkig in botsing met keeper Jeffrey van der Loo, die geblesseerd van het veld moest.

Zijn vervanger was A-junior Niels Duister en die bleek echt nog wel een maatje te klein voor dit niveau. Brayen Brocker opende de score na een klein half uur na een scrimmage voor het doel. Tien minuten later maakte Emiel Wendt er 2-0 van na een sterk gewonnen kopduel van Jeroen Borsboom. Op slag van rust knalde Ruperto Dorothea Noordwijk op 3-0.

Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat het weer raak was. Veen had het allang opgegeven en Noordwijk haalde de voet iets van het gaspedaal. Op rechts kwam Raymond Manuputty voor de zoveelste keer goed door en hij leverde een voorzet af om door een ringetje te halen. Wendt zette zijn hoofd tegen de bal en het was 4-0.

Jeroen van Leijsen redde voor Achilles de eer met twee treffers, maar spannend werd het niet meer. Invaller Tom Duindam verzorgde het slotakkoord waarna bekend werd dat Swift punten had verspeeld. Daarmee is plaatsing voor de nacompetitie een feit.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.