Zegereeks AZC is gestopt

© Taco van der Eb

Tessa de Wekker
Waterpolo eredivisie

De mannen van De Zijl Zwemsport gingen dit weekeinde voor zes punten. Zaterdag lag de ploeg van Niels Joor goed op koers door Dordrecht eigenlijk makkelijk terug te wijzen (11-9). Joor weet de bescheiden marge voornamelijk aan wat slordigheden.

,,We speelden prima, maar lieten Dordrecht telkens terugkomen door slordig spel. Toch was het voor mij al na een periode duidelijk dat we de wedstrijd gingen winnen.”

Dordrecht probeerde aan het eind nog wel van alles, maar De Zijl bleef de baas. Een dag later was AZPC in Amersfoort de opponent. ,,We hebben het daar altijd moeilijk’’, wist Joor. Winnen was wel degelijk het uitgangspunt. Drie parten lang was De Zijl ook de betere ploeg en koesterde men een voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht. In de laatste periode ging de wedstrijd op zijn kop. AZPC schoot plotseling met scherp en De Zijl, gehinderd door een stevige foutenlast, moest het antwoord schuldig blijven. De Amersfoorters trokken met 13-12 aan het langste eind. Erg teleurstellend, vond Joor. ,,Het waren dezelfde slordigheidjes als tegen Dordrecht die ons nu wel de das om deden. Jammer, want over de gehele wedstrijd waren wij de betere.” Tom Nederend was in de wedstrijd tegen AZPC met vier treffers topscorer.

AZC

De mannen van AZC moesten eveneens tweemaal te water. Zaterdag was in het eigen bad De Ham veel te zwak. Een , zoals de laatste weken vaker het geval, goed spelend AZC was met 19-9 te sterk. Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Het Ravijn op het programma. De Nijverdallers stopten de zegereeks van AZC door de Alphenaren op 11-11 te houden. AZC was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg van Ron van der Wild verzuimde echter de wel degelijk aanwezige kansen te verzilveren. Hierdoor bleef Het Ravijn in een goed resultaat geloven. In de slotfase kreeg Het Ravijn de beloning in de vorm van de 11-11. Teleurstellend, vond topscorer Tjerk Kramer (vier goals). ,,We hadden de kansen moeten maken en zo de wedstrijd naar ons toe moeten trekken.’’

De vrouwen van ZVL-BAM speelden voor de zesde keer dit seizoen tegen De Ham. Coach Koen Plasmeijer werd daar niet vrolijk van. ,,We hebben de pech dat we voor de beker ook tegen De Ham hebben geloot. We speelden daarom al voor de zesde keer tegen ze, terwijl ploegen als ZPB en Het Ravijn pas een keer op ons pad zijn geweest. Slechte planning van de bond.”

Evenals de vorige vijf keer was van een wedstrijd geen sprake. ZVL is simpelweg te sterk voor De Ham. Na een eenzijdig duel waarin de jeugd volop speelminuten kreeg van Plasmeijer werd het 7-14 in Leids voordeel. Iefke van Belkum was met vier treffers topscorer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.