Deel gestolen spullen Archeon terug

Internetredactie
alphen aan den rijn

Themapark Archeon heeft een deel van de spullen terug die vorige week uit de tingieterij werden gestolen.

Onbekenden ontvreemdden honderden voorwerpen uit het park, maar dinsdag vonden medewerkers een deel van de buit, meldde directeur Jack Veldman woensdag.

In een envelop en twee plastic tasjes, die in het park waren achtergelaten, zaten een aantal insignes en andere tinnen voorwerpen. De waardevolle mallen die gebruikt worden in de tingieterij zaten er niet bij. ,,Het lijkt ons niet dat die nog terugkomen, maar wie weet.''

In de nacht van 15 op 16 december werden voorwerpen van (edel)metaal, waaronder mallen, muntstempels, lepels en ringen gestolen uit het park, dat zich richt op de Nederlandse geschiedenis. De waarde van de gestolen spullen schat Veldman op enkele tienduizenden euro's.

Marc van der Aa wil zijn werk als edelsmid in Archeon niet meer uitoefenen voor de ogen van het publiek. ,,Alles wordt toch meegenomen'', verzucht hij. Hij werkt al dertien jaar als edelsmid voor Archeon en dat blijft hij ook. Hij werkt nu aan muurschilderingen, beeldhouwwerken en ontwerpt interieurs en exterieurs.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.