27 aanhoudingen in Hollands Midden tijdens jaarwisseling

Monique Bankras
Leiden

In de Veiligheidsregio Hollands Midden zijn tijdens de jaarwisseling 27 aanhoudingen verricht voor diverse vergrijpen. Voor het gooien van zwaar vuurwerk naar een hulpverlener zijn enkele verdachten aangehouden. Daarnaast zijn mensen aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, baldadigheid, openbare dronkenschap, mishandeling, vernieling en brandstichting.

Het aantal aanhoudingen en keren dat er agressie werd geuit naar een hulpverlener daalde ten opzichte van eerdere jaren. De Veiligheidsregio Hollands Midden spreekt over een rustige en feestelijk verlopen jaarwisseling.

Brandweer

De brandweer moest 231 keer uitrukken. Vorig jaar was dat 299 keer. Er woedde brand in het dak van een woning aan de Romeinenstraat in Katwijk. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door een vuurpijl. Ook was er brand in een woning aan de Da Costastraat in Leiden en een brand in een winterstalling van boten aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp. Hierbij raakten twee boten zwaar beschadigd.

Bij het blussen van een brand op het Marktplein in Katwijk werd de bemanning van brandweerauto belaagd met vuurwerk. De politie greep in. Vier daders zijn bekend en worden later gehoord.

Ziekenhuis

Voor de ambulancedienst was het een 'normale' jaarwisseling. Voor het Groene Hart Ziekenhuis was de jaarwisseling, door meer alcoholintoxicaties, iets drukker dan andere jaarwisselingen. Veertien vuurwerkslachtoffers kwamen binnen bij de ziekenhuizen LUMC, Alrijne en Groene Hart. Drie mensen kwamen daar na een vechtpartij en achttien personen waren nogal dronken.

Huisartsenpost

Voor de Huisartsenpost Midden Holland, Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en Doktersdienst Duin- en Bollenstreek was de jaarwisseling niet drukker dan andere jaarwisselingen. Daar kwamen respectievelijk negen, zestien en vijftien personen binnen met letsel dat verband kan houden met de jaarwisseling.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.