FC Lisse-coach De Ruiter: dit doet zeer [video]

FC Lisse-coach De Ruiter: dit doet zeer [video]
Lisse-coach Robbert de Ruiter tijdens een nieuwe strafschoppenreeks tussen FC Lisse en HSV Hoek.
© ANP
LISSE

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter baalde woensdag van het verlies in de strafschoppensoap, waarin het bekerduel met HSV Hoek was ontaard.

De club uit de bollenstreek had op 20 september de eerste versie met 5-4 gewonnen, maar omdat die reeks niet volgens de regels was genomen, besloot de KNVB dat de serie opnieuw moest.

(Lees hier: FC Lisse verliest strafschoppenserie van Hoek [video])

Hoek deed het woensdag beter (6-5) en mag in de tweede ronde aantreden tegen Heracles Almelo. ,,Dit doet zeer, vooral plaatsvervangend. Ik heb de koppies in de kleedkamer gezien'', zei De Ruiter bij FOX Sports.

,,Drie weken geleden hebben we feest gevierd, een keeper op de schouders gehad die de held van de avond was. De jongens hadden ook een bedrag bij kunnen schrijven, de premie zou verdeeld worden.''

De Ruiter was boos op de KNVB. ,,We nemen de KNVB zeker iets kwalijk en indirect neemt een aantal spelers Hoek ook iets kwalijk. Zij vinden: je moet je verlies nemen, als je een penalty minder hebt benut heb je verloren. Dan kun je je verschuilen achter de regels, maar ik had het moeten zien als het ons was overkomen of wij naar Hoek waren afgereisd. Ik zou zelf uit principe hebben verzocht om niet mee te hoeven.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal