Valken’68 terug uit verslagen positie

© Foto ANP

Hennie Kanbier
Valkenburg

De spanning aan de kop van de tweede klasse C is geheel en al terug. Valken’68 moest winnen van lijstaanvoerder Die Haghe om de spanning op te voeren en dat lukte (3-2). De ploeg van Arie van Duijn verkleinde de achterstand naar drie punten, terwijl er nog twaalf punten op te halen zijn.

Begin februari bedroeg de achterstand van Valken’68 liefst veertien punten op de brigade van Wim de Jong. Niemand op ’t Duyfrak geloofde nog in een gekoesterde titel en het behalen van de nacompetitie werd op dat moment als hoogst mogelijke doel gezien. Bij het tot op dat moment ongenaakbare Die Haghe kwam de klad er echter stevig in en de Valkenburgers kropen dichterbij.

Met nog vier wedstrijden op de teller is de hoop op de hoofdprijs echter volledig terug. Afgaand op het onderlinge treffen mag er meer dan hoop zijn.Valken’68 werd in de heenwedstrijd nog kansloos gelaten, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. De ingevallen Niels Hogewoning kreeg een megakans op 4-0 en daarmee zou de thuisploeg ook het doelsaldo, welk bepalend kan zijn aan het einde van de rit, in het voordeel hebben gekanteld. Zo’n feest werd het niet en uiteindelijk moest de thuisploeg zelfs nog twee doelpunten incasseren op de valreep van een wedstrijd waarin het de lakens had uitgedeeld.

Van meet af aan liet Valken’68 zien dat er niets te halen viel op het eigen sportpark. Al vroeg in de tweestrijd leverde Jaap van der Plas een ‘streep’ af, die te machtig was voor Bas Drost. Of het er mee te maken had dat Die Haghe twee uur in de bus had gezeten vanwege een file en de wedstrijd drie kwartier later aanving, kon niet bewezen worden. Helder was in elk geval dat de bezoekers bij de strot waren gegrepen en Valken’68 liet ook niet meer los. In de voorbije weken was dat nog wel eens het geval en dat leverde averij op tegen onder meer RCL en UVS. Die Haghe richtte zich voor de pauze nog wel op en daarmee was er over de uitkomst nog niet alles te zeggen.

Na de pauze drukte de voor het seizoen als grootste kanshebber voor de titel aangewezen ploeg door via Jaco van der Bent. Eerst schatte hij een assist van Timo Schaap op waarde in en even later had de dit keer in de spits geposteerde speler weinig ruimte nodig om de 3-0 op het scorebord te krijgen.

Zoals gezegd verzuimde Hogewoning het feest compleet te maken en in de slotfase werd het zelfs nog, volledig onnodig, hectisch door doelpunten van Robin Laming en Sander de Jong (strafshop). Sebastiaan van der Starre kreeg nog rood na een onbesuisde overtreding op Rody Redel.

Valken’68 zou dus alsnog de hoofdprijs voor zich kunnen gaan opeisen en daarmee de vijftigjarige verjaardag volgende maand nog kunnen gaan voorzien van een gouden randje. Wanneer de Valkenburgers hetzelfde kunnen opbrengen in de resterende duels is dat opeens niet meer ondenkbeeldig.

Valken’68-Die Haghe 3-2 (1-0). 7. J. van der Plas 1-0, 59. Van der Bent 2-0, 67. Van der Bent 3-0, 87. Laming 3-1, 88. De Jong 3-2. Scheidsrechter: Van Lith. Toeschouwers: 500.

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, De Lange (71.Hogewoning), Haasnoot, Redel, S. van der Plas, Langeveld (83. S.de Mooij), M. de Mooij, Schaap (64. Van Delft), Van der Bent, J. van der Plas.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.