Bekersprookje Noordwijk eindigt in mineur

Waalwijk

Met een daverende knal is het bekersprookje van vv Noordwijk voorbij. De zaterdaghoofdklasser verloor de kwartfinale met 6-0 bij RKC Waalwijk. Vooral de grote persoonlijke fouten maakten het voor de spelers van Noordwijk een avond om snel te vergeten.

Gesteund door een leger van duizend meegereisde Noorwijkers, moest het een feestelijke en spannende avond worden. Een nederlaag tegen de topploeg uit de eerste divisie was ingecalculeerd. Een 5-0 achterstand bij rust niet.

Toen doelman Robert Spaan voorafgaand aan het seizoen Michel van Kasteren voor zich moest dulden in het Noordwijkse doel, kreeg hij van trainer Robbert de Ruiter een goedmakertje aangereikt: keepen in de bekerwedstrijden. Daarin onderscheidde Spaan zich dit seizoen herhaaldelijk. In de achtste finale bij Sparta Nijkerk hield hij zijn ploeg in de verlenging op de been.

In Waalwijk stortte zijn wereld in toen hij na acht minuten gruwelijk in de fout ging en Donny de Groot 1-0 kon maken. RKC-speler Roald van Hout maakte daarna binnen tien minuten een hattrick. Eén doelpunt was een fraaie vrije trap, de andere twee kwamen voort uit Noordwijks geklungel.

Ook bij de 5-0 ging Spaan in de fout, toen hij een simpele bal losliet. RKC nam daarna gas terug in het zeer matig bezette Mandemakers stadion. In een tweede helft die eindeloos leek te duren, werd het nog 6-0.

Lees een uitgebreid wedstrijd- en sfeerverslag van RKC Waalwijk - Noordwijk in het Leidsch Dagblad van woensdag 26 februari.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.