Geen lederhose voor Van Duijn, wel punten en bier

© Foto: ANP

Hennie Kanbier
Valkenburg

Terwijl de ene na de andere Valkenburgse speler in lederhose de gang naar de kantine maakt na de wedstrijd in verband met het traditionele Oktoberfest, laat trainer Arie van Duijn die gelegenheid aan zich voorbij gaan. ,,Dat is iets voor die gasten. Het bier zal ik niet laten staan, maar dat is voor mij genoeg om de zege op TAVV (4-0) te vieren.”

Dat gerstenat zal de Katwijker goed gesmaakt hebben, want zijn ploeg won voor de vierde keer eenvoudig een wedstrijd, waarbij de drie tegenstanders die ’t Duyfrak bezochten niet tot scoren kwamen. Dat had TAVV een paar keer best kunnen doen, maar dan nog was het een kansloze missie voor de Ter Aarders. Valken’68 hoefde niet eens denderend te spelen om het povere verweer van de formatie van Niels Slottje de baas te zijn.

Beide ploegen traden niet in vol ornaat aan vanwege overwegend blessureleed. Daar werd ook over gerept door de beide oefenmeesters, maar de afwezigheid van spelers als Marc Langeveld en Jaap van der Plas liet zich bij Van Duijn en de zijnen beduidend minder voelen dan de noodgedwongen wissels die Slottje moest toepassen. De verliezende trainer: ,,TAVV kiest er bewust voor om met veel dorpsjongens te spelen en we hebben daardoor een vrij smalle selectie. Er is genoeg kwaliteit, maar als we er vier of vijf missen is dat simpelweg teveel.”

In het begin had TAVV desalniettemin weinig vrees voor de thuisploeg. Gaatjes werden nog niet gevonden en er was sprake van veel balverlies. De bezoekers namen een afwachtende houding in, maar eenmaal in balbezit lukte er eveneens vrij weinig.

Robbert van Delft brak de ban voor de stevige titelkandidaat met een droge knal na defensief gehannes bij TAVV. Vanaf dat moment ging het wat soepeler voor de ploeg die vorige week een tik opliep op bezoek bij RCL. Arjan Haasnoot mikte op de paal en de opvallend spelende Sven Boonstoppel zag een inzet gekeerd worden op de doellijn. Daartussendoor was het wel raak via Jaco van der Bent na een eindelijk eens gesmeerd lopende aanval. Slechts Nick Straver had een kans voor TAVV onbenut gelaten.

Vanzelfsprekend moest de enige regionale ploeg nog zonder zege, drie derby’s gingen daarnaast verloren, wat forceren na de pauze. Valken’68 kon echter niet worden verontrust of het moet het enige moment van Chiel Konings zijn waarbij Erwin van der Nagel knap redding bracht.

Voor het overige was Valken’68 simpelweg de baas op het veld en dat kwam nog tot uitdrukking via treffers van Chris de Lange en Haasnoot. TAVV moet hopen dat alle handen en voeten binnenkort weer beschikbaar zijn om zodoende weg te geraken uit de gevarenzone. Voor Valken’68 is het zaak om nu ook in wedstrijden tegen niet laag geklasseerde ploegen het ware gezicht te gaan laten zien. Een kampioenschap is immers bijna een must in het naderende jubileumjaar.

Valken’68-TAVV 4-0 (2-0). 20. Van Delft 1-0, 32. Van der Bent 2-0, 77. De Lange 3-0, 83. Haasnoot 4-0. Scheidsrechter: Broeckaert. Toeschouwers: 200.

Valken’68: Van der Nagel, Boere, M.van der Plas (46.Hogewoning), De Lange, Haasnoot, S. van der Plas, M.de Mooij, Boonstoppel (86.Van Rijn), Van der Bent, Van Delft (85.Van Beelen), Schaap.

TAVV: Pieterse, Van Wijk, Otto, Slottje, Vreeken (78.Valentijn), Verwoerd, Straver, Konings, Rijsdam, De Bruijn (85.Slof), Keijzer (69.Smoorenburg).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.