ROAC bekert verder ten koste van UVS

Hielke Biemond
Leiden

De oudgedienden in de selectie van voetbalvereniging ROAC konden zich niet heugen ooit de eerste ronde van het districtsbekertoernooi te hebben overleefd. Nu is het dan eindelijk gelukt: de zondagtweedeklasser bekert verder ten koste van zaterdagtweedeklasser UVS.

De Rijpweteringse ploeg had aan een punt genoeg om de tweede plaats veilig te stellen en pakte dat dankzij een late opleving in de wedstrijd. Loek van der Star nam de waardevolle 1-1 voor zijn rekening. ,,We hadden ’m zelfs nog kunnen winnen’’, sprak trainer Hein Leliveld.

Dat zou geen recht hebben gedaan aan de krachtsverhoudingen, want UVS was lange tijd de betere ploeg. Spits Thom de Vries maakte de verdiende openingstreffer en liet vervolgens na om de zege veilig te stellen.

,,Na de gelijkmaker waren de een beetje de kluts kwijt, en dan ben je uitgeschakeld’’, sprak trainer Steef Roodakkers nuchter.

Aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen vond hij het heel moeilijk om in te schatten hoe het ervoor staat bij zijn nieuwe club. ,,We openen tegen SVC ’ 08 en Valken ’68, twee ploegen die voor de titel gaan. Ik ben heel benieuwd hoe we ons daar tegen houden.’’

ROAC heeft niet alleen een goed gevoel overgehouden aan de districtsbeker, ook schade: aanvaller Martijn van Trigt is waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld vanwege een zware enkelblessure.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.