Twijfels over Leidse belastingexpert verdwenen door geld

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Slachtoffers van de zelfbenoemde belastingexpert Hans Hendriks uit Leiden hadden enige twijfel bij zijn vakmanschap. Omdat hij zich neerzette als autoriteit en klanten veel geld terugkregen, gingen ze toch met hem in zee.

,,Hij praatte niet, maar zat van alles aan te klikken'', vertelt een 23-jarige Leidse. ,,De eerste keer heb ik gevraagd: klopt dat dan? Hij knikte ja. Ik kon me al moeilijk voorstellen dat het zo'n groot bedrag was.'' Later bleek dat Hendriks voor 2010 en 2011 had ingevuld dat de jonge vrouw kinderen had. Zij moest later duizend euro terugbetalen. ,,Ik voel me heel erg in de maling genomen.''

,,Koffie kreeg je niet als je bij hem thuis kwam'', zegt een 64-jarige vrouw uit Leiden-Noord. ,,Als het druk was moest je even wachten. Dan zat er zo vier, vijf man in zijn kamer.'' Hendriks bekeek haar jaaropgaaf en die van haar man. Hij tikte wat in en schreef op een briefje hoeveel geld het echtpaar terug zou krijgen. Door een ingrijpende keeloperatie is hij sinds zeven jaar moeilijk te verstaan.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.