Massale zoektocht naar vermiste Leidse student

Internetredactie
Leiden

Hulpdiensten zochten in de nacht van woensdag op donderdag massaal naar een vermiste 18-jarige student uit Leiden. De jongeman was vermist geraakt tijdens een groepsactiviteit van een studentenvereniging in een bos in het Drentse Ellertshaar. Om 8 uur vroeg de jongen bij een camping in Schoonloo de weg, omdat hij verdwaald was.

Rond 03.15 uur kreeg de politie een melding over de vermissing van de jongen. Aangezien hij onder invloed verkeerde, het slecht weer was en het om een gebied ging met veel water en drijfzand, werd direct opgeschaald. Agenten op de grond, leden van de mobiele eenheid en een speurhond werden ingezet. Ook vanuit een politiehelikopter werd meegezocht. Er werd een Burgernetbericht verstuurd.

De jongen vroeg bij de camping in Schoonloo de weg naar Ellertshaar. Hij verkeerde in goede gezondheid en schrok van de commotie die zijn vermissing had veroorzaakt. Er was geen enkele sprake van opzet, meldt de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.