Laatste waarschuwing dertig Leidse terrassen

Terrassen in Leiden.

Terrassen in Leiden.© archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Ze krijgen nog één kans om hun terrassen legaal te maken. Die waarschuwing geeft burgemeester Henri Lenferink aan circa dertig horecaondernemers die ondanks herhaalde oproepen niets van zich hebben laten horen. Blijven ze daarin volharden dan moeten ze hun terrassen opdoeken.

In Leiden gelden deze zomer strikte regels rond terrassen. Op de eerste plaats moeten ze worden opgenomen in het zogeheten bestemmingsplan. Op de tweede plaats moet voor vaste terraselementen een (bouw)vergunning worden aangevraagd. En op de derde plaats gelden lokale regels rond kleurgebruik en afmetingen van schermen, bloembakken en parasols.

Veel horecaondernemers zetten de afgelopen maanden vraagtekens bij zoveel regeldrift. Lenferink was het daarmee niet oneens, maar volgens hem was het onvermijdelijk. De burgemeester meldt dat veel kleine terrasproblemen over het meubilair inmiddels zijn opgelost. Maar bij ongeveer dertig van de naar schatting 190 Leidse terrassen, mijden de uitbaters hardnekkig contact met de gemeente. Ze krijgen nog één mogelijkheid dat in de maand juni wel te doen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.