Noordwijkerhout maakt zich klaar voor het ’feest der feesten’

Noordwijkerhout maakt zich klaar voor het ’feest der feesten’. Foto: Frans Roomer

Redactie Leidsch Dagblad
Noordwijkerhout

Kosten noch moeite zijn gespaard om de inwoners van Noordwijkerhout dit weekend te geven waar ze al weken naar uit kijken: vijf dagen feest, gezelligheid en verklede mensen. Kortom: carnaval.

Het kan niemand die het dorp bezoekt, ontgaan dat er een feeststemming heerst. ’Welkom in het Kaninefaatenrijk!’ valt er bij binnenkomst te lezen op een groot spandoek. Hoewel Noordwijkerhout in deze feestperiode officieel ’Kokkerhout’ heet, gebruiken de meeste inwoners de verwijzing naar de Kaninefaaten, de grootste carnavalsvereniging van Noordwijkerhout.

Op weg naar het Witte Kerkje, dat dit weekend het hart van de feestelijkheden is, neemt het aantal versieringen toe. Lantaarnpalen zijn behangen met aanplakbiljetten van vereniging De Vikings en op veel panden hangen kleurige posters.

Ook café Van der Geest aan de Zeestraat is versierd. Een rij lampjes hangt aan de gevel en binnen wordt Nederlandtalige muziek gedraaid. ,,Er komen hier de komende dagen zo’n 700 gasten per dag. We zijn nog hard aan de slag om ons café feestklaar te maken’’, zegt eigenaar Pieter van der Geest. ,,De meubels moeten eruit, de tafels worden vastgezet, er komt nog een podium. Er is veel saamhorigheid, echt een sociaal feest. Hoe vaak gebeurt het dat je vijf dagen achter elkaar ontzettend veel plezier hebt? Daar steken we graag onze handen voor uit de mouwen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.